Kortesjärven liikuntatalo yritetään pitää käytössä koulun remontin ajan

Kaupungin tekninen johtaja Antti Hakola päivittää Kortesjärven rakennusten tilannetta.

Julkaistu:

Aihe:

AIEMMIN uutisoitiin, että Kortesjärven koulua ollaan tekemässä kokonaan kivijalkaisena. Opiskelu on tarkoitus aloittaa siellä lukuvuoden alussa 1. elokuuta 2022. (Järviseudun Sanomat 5.2.2020)

Kaupungin tekninen johtaja Antti Hakola sanoi lehdistöaamiaisella, että todennäköisesti vanha liikuntatalo pyritään pitämään käytössä koulun rakennustöiden aikana.

–Sen käyttöaste on niin kova, että ainakin yritetään tehdä niin. Mutta se on suunnittelijan pöydällä nyt, että onnistuuko sellainen järjestely.

Nuorisotilat ja esikoulu puolestaan joutuvat väistymään, kun koulua aletaan purkaa.

–Minkäänlaisesta ratkaisusta heitä varten minulla ei ole tietoa, eikä varmaan ole kenelläkään muullakaan tässä vaiheessa. Äärimmäisen hankala sieltä on löytää pysyvää rakennusta. Toivottavasti joku siirrettävä ratkaisu saadaan — mutta se on taas määrärahakysymys.

Uusi liikuntahalli on tarkoitus rakentaa yhtä aikaa uuden koulun kanssa, mutta siitä ei ole vielä tehty päätöksiä. Siitä ei todennäköisesti tule erillistä rakennusta, vaan se tultaneen Hakolan mukaan kytkemään osaksi koulurakennusta.

–Koulun ja liikuntahallin täytyy toimia synkronoidusti, hän perustelee.

Hän sanoo, että prosessin etenemisestä tiedotetaan lisää jo ”aika piankin”.

–Sitä tehdään KVR-urakkana, eli suunnittelu ja rakentaminen ovat samalla taholla. Urakoitsijan näkemykset ja ideat huomioidaan jo suunnittelun aikana, jolloin kustannuksia saadaan ehkä alaspäin. Perinteisempi mallihan on, että käytetään ensin vuosi suunnitteluun, sen jälkeen kilpailutetaan urakointi ja sitten tehdään lisä- ja muutostöitä. Yleensä lisä- ja muutostyöt nostavat kokonaisurakan hintaa. KVR-urakka on myös nopeampi, koska siinä ei ole erillistä suunnittelu- ja urakointivaihetta.

KORTESJÄRVELÄISTEN suunnitelmista ostaa entinen kunnantalonsa ei ole tullut kaupungille uutta tietoa.

–Suhtaudumme hyvin positiivisesti ajatukseen, että siitä ryhdyttäisiin tekemään yhdistysten voimin taloa yhdistyksille, Hakola sanoi.

Hän totesi, että on myös tärkeää, että Jääkärimuseo pystyttäisiin säilyttämään nykyisellä paikallaan. Se on myös kaupungin edustajien toiveena, mutta asiasta ei ole tehty vielä mitään päätöksiä.

 –Koska emme ole saaneet vielä mitään esitystäkään, että minkälaisilla ehdoilla rakennusta oltaisiin ostamassa, niin odotamme sitä yhteydenottoa.

KORTESJÄRVEN seurakuntatalo-ongelmaan kaupunki ei ole hänen mukaansa puuttunut, sillä se on seurakunnan oma asia.

–Joskus silloin, kun koulukeskuksen uudisrakentamista suunniteltiin, kysyimme olisiko siellä mahdollisuutta jonkinnäköisiin yhteistiloihin. Esimerkiksi keittiötä ja ruokalaa tarvittaisiin myös esimerkiksi hautajaisissa. Mutta siinä ei ymmärtääkseni päästy mihinkään yhteisratkaisuun, koska seurakunnan tarve ruokalalle on esimerkiksi hautajaisten aikaan perjantaisin, eli samaan aikaan kuin koulullakin.

KORTESJÄRVEN huutokaupatusta päiväkodista saatiin tarjouksia.

–Hinta nousi kohtuulliseksi, ja se menee nyt kaupunginhallituksen käsittelyyn. Hallitus tekee myynnistä päätöksen, enkä näe, että olisi mitään estettä myydä se korkeimman tarjouksen tehneelle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.