Teatteriväkeä kutsutaan Lappajärvelle

Teatteriväen tapaamisessa Lappajärvellä kuullaan muun muassa Jukka Mäkisen ajatuksia käsikirjoittamisesta.
Kaikille avoin teatteritapaaminen järjestetään 7.–8. maaliskuuta Lappajärven Kivitipussa. Parin päivän aikana on tarjolla kursseja muun muassa roolihenkilön rakentamisesta, käsikirjoittamisesta, tuottamisesta ja trailerin tekemisestä.

KAIKILLE avoin teatteritapaaminen järjestetään 7.–8. maaliskuuta Lappajärven Kivitipussa. Parin päivän aikana on tarjolla kursseja muun muassa roolihenkilön rakentamisesta, käsikirjoittamisesta, tuottamisesta ja trailerin tekemisestä.

Näyttelijätyön perusteisiin johdattaa Kimmo Hirvenmäki Kemin kaupunginteatterista. Hirvenmäki muistetaan esimerkiksi koskettavasta Miljoona hyvää syytä -monologista.

Näyttelijä, TeM Juha Ekola kertoo omasta reitistään nuorisoseurojen näyttämöiltä teatterikorkeakouluun ja työelämään kokopäiväiseksi konstailijaksi. Ekola esittelee ja teettää harjoitteita, joiden kokee koituneen itselleen eniten iloksi ja sivistykseksi.

Jukka Mäkisen kurssin otsikko on ”Kuusniemen kulmilta Pirunpellon päälliköksi” eli Varamiehestä vaikuttajaksi. Yleisradiossa ja teattereissa työuransa tehnyt dramaturgi, ohjaaja ja käsikirjoittaja Jukka Mäkinen kertoo omien esimerkkiensä kautta, mitä kirjoittajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta tehdessään — ja mitä ohjaajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta lukiessaan. Mäkinen tunnetaan ehkä parhaiten television suosittujen maalaiskomedioiden ja maaseutudraamojen ohjauksista.

Mainos

Mari Saarinen antaa kaikille esityksiä järjestäville harrastajaryhmille tarpeelliset neuvot esityksen tuottamisesta ja Tomi Saarijärvi pitää trailerityöpajan. Omaa kamerakalustoa ei tarvita, mutta oma läppäri on hyvä olla mukana trailerin editointia varten.

VIIKONLOPUN aikana katsotaan lisäksi harrastajien voimin toteutettu paikalliselokuva Haaveita ja harha-askelia ja keskustellaan, mitä elokuvan tuottaminen ja tekeminen vaatii. Mukana keskustelemassa elokuvan tekemisessä mukana olleita.

–Nyt kannattaa kaikkien ”teatterikärpäsen puremien” läheltä ja kaukaa ilmoittautua mukaan laadukkaaseen koulutusviikonloppuun, sanoo Järvilakeuden kansalaisopiston Aitio-hankkeen vetäjä Jarmo Kumpula.

Ilmoittautumisia toivotaan 9. helmikuuta mennessä Suomen harrastajateatteriliiton kotisivulla shtl.fi tai suoraan Kumpulalle (puh. 0400 692 908).

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.