Kylmästä lämpimään

Julkaistu:

Aihe:

–Kolme kertaa viikossa pitää päästä avantoon. Muuten ei tule mitään.

Avantouinnista pitävät muutkin. Tästä on todisteena hotelli Kivitipun Aquarius-rantasaunasta löytyvä vihko, johon on kertynyt tammikuun aikana 370 uintikertaa.

–Ja tästä todennäköisesti puuttuvat vielä hotellivieraiden uinnit. Melko varmasti kokonaismäärä on 400–500 uintikertaa, toteaa Lappajärven vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela.

Vanhimmat uimarit ovat hänen mukaansa yli 80-vuotiaita, nuorimmat alakouluikäisiä.

SUOSION syy selittynee paremmilla puitteilla. Nyt avantoon pääsee Kivitipun rantasaunan laiturilta, kun aikaisemmin harrastamaan piti mennä Halkosaareen asti.

–Heräsi huoli turvallisuudesta, sillä Halkosaaressa asiat eivät ole aivan samalla tolalla kuin täällä Nykälänniemessä, Kuusela perustelee.

Halkosaaressa saunaan oli rannasta kuljettava noin 200 metrin matka, eikä kulkuväylillä ollut kunnossapitoa. Kun uintipaikka avattiin Kivitippuun vuodenvaihteessa, kävijämäärät ovat Kuuselan mukaan kasvaneet reilusti.

–Nyt kerätään asiakaspalautetta, jotta toimintaa saadaan kehitettyä entisestään. Viime vuoteen verrattuna käyntimäärät ovat kolminkertaistuneet, joten kyllä tämä on ollut hyvä muutos.

Konkreettisia ideoita on jo nyt.

–Avantoon on mukava mennä kuntopiirin jälkeen, mutta olisi hyvä, jos saunat olisivat hieman pidempään päällä kuin yhdeksään, toteaa Takalan kanssa aktiivisesti avantouintia harrastava Johannes Laakso.

LAPPAJÄRVEN kunta kehittää palvelua yhteistyössä Kivitipun kanssa. Kivitippu on varsinainen palveluntuottaja.

–Tämä on kuntalaisten palveluiden ohella myös vetovoimaa lisäävä tekijä, joka voidaan liittää esimerkiksi osaksi yritysten virkistyspäiväpakettia, toteaa Kivitipun myynnistä ja markkinoinnista vastaava Riitta Ylipiha.

–Olen saanut palautetta, ettei misään muualla ole tällaista, Kuusela toteaa.

Paikallisten voi olla vaikeaakin nähdä järveen liittyvien palveluiden kiinnostavuutta.

–Me lappajärveläiset näemme jatkuvasti tämän järven, se on aina silmissä. Sen kauneutta ei välttämättä hahmota. Vieraat puolestaan sanovat, että tämä on upea paikka. Viime viikolla istuin täällä saunassa savolaisten kanssa, jotka kertoivat, että heidän kotiseudullaan on myös järviä, mutta ne ovat metsien peitossa. Toista se on täällä, Laakso kiteyttää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.