Kauhavalla toimiva POP Pankki Pohjanmaa haluaa yhdistyä kahteen muuhun pankkiin – ketään ei aiota irtisanoa eikä konttoreita lakkauttaa

Julkaistu:

Aihe:

POP Pankki Pohjanmaa, POP Pankki Sievi ja POP Pankki Tiistenjoki ovat julkistaneet sulautumisaikeensa.

Jos aikomukset toteutuvat, POP Pankki Sievi ja POP Pankki Tiistenjoki sulautuisivat POP Pankki Pohjanmaahan, josta puolestaan kasvaisi kymmenen konttorin kokoinen, taseeltaan lähes 700 miljoonan euron pankki.

Suunnitelman toteutuminen edellyttää vielä, että pankkien hallitusten sulautumisehdotus käsitellään maaliskuussa pidettävissä osuuskunnan kokouksissa. Mikäli esitys hyväksytään, fuusio tapahtuisi syksyllä 2020.

Pankit lupaavat tiedotteessaan, että jos sulautuminen toteutuu, sillä ei ole vaikutusta konttorien määrään, eikä se myöskään johda irtisanomisiin.

–Kaikkien kolmen pankin puolesta voin todeta, että viemme tätä suunnitelmaa positiivisin mielin eteenpäin. Tätä uudistusta on aidosti tehty jäsenten sekä asiakkaiden parasta ajatellen. Tiedotamme asiasta lisää osuuskunnan kokousten jälkeen, toteaa POP Pankki Pohjanmaan toimitusjohtaja Hanna Linna.

Tiedotteessa kerrotaan, että muutamia vuosia mietinnässä ollut yhdistyminen sai tuulta alleen viime vuonna. Kaikkien kolmen pankin toimitusjohtajat näkevät, että yhdistymisessä olisi kyse nykyisten palvelujen rikastamisesta, jatkuvuuden turvaamisesta sekä vahvasta vipuvarresta alueellisia investointeja ajatellen.

–Olemme yhdessä Sievin ja Tiistenjoen kanssa miettineet, miten voisimme palvella asiakkaitamme ja markkina-alueitamme parhaiten, hyödyntäen kunkin pankin vahvuuksia. Sulautumisen myötä asiakkaillamme olisi käytettävissään entistä laajempi asiantuntijaverkosto, Linna sanoo.

POP Pankki Pohjanmaalla on konttorit Kortesjärvellä, Alahärmässä, Ylihärmässä, Kauhavalla, Oulussa ja Ylistarossa. POP Pankki Sievillä on pääkonttorinsa lisäksi konttorit Ylivieskassa ja Oulaisissa. POP Pankki Tiistenjoella on vain yksi konttori kotikunnassaan.

Uudella POP Pankki Pohjanmaan Osuuspankilla olisi yhteensä kymmenen konttoria Seinäjoki–Oulu-alueella ja henkilökuntaa noin 70 henkilöä.   

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.