Monitoimihallin valmistuminen lisäsi uimahallin kävijämääriä

ALAJÄRVEN uimahallin kävijämäärä oli viime vuonna 74 195 eli nousua edelliseen vuoteen verrattuna 3 000 käyntiä, kertoi liikuntapalveluiden vastaava ohjaaja Kirsti Kivelä.

Kun uimahalli otettiin käyttöön lokakuussa 2013, se ehti vajaan kolmen kuukauden aikana kerätä 33 949 käyntiä. 2014 naapurikaupungin uimahallin remontti sekä uutuudenviehätys toivat uimahalliin 96 215 käyntikertaa. Edellä mainittu remontti ja huono talvi näkyivät vuoden 2015 käyntimäärässä, joka oli 80 602. 2016-2018 käyntien määrä vakiintui 70 000 paremmalle puolelle.

–Kävijämäärä lähti viime vuoden syyskaudella nousuun. Yhtenä syynä oli monitoimihallin valmistuminen ja hallin käyttöönotto lokakuun loppupuolella. Monet vanhemmat tuovat lapsia monitoimihallin puolelle harjoituksiin, ja itse käyttävät sinä aikana uimahallin palveluja.

Uimahallin erilaiset tapahtumat ja kampanjat ovat houkutelleet uusia kävijöitä, esimerkiksi Kunnon mummola ja joulukuun kynttiläuinti innostivat väkeä liikkeelle. –Markkinointia on lisätty, paikallislehdet ovat olleet kiinnostuneita toiminnastamme ja somenäkyvyyttäkin tullut lisää. Vesiliikuntaryhmät ovat täyttyneet osallistujista ja meillä on hyviä vesiliikuntaryhmien ohjaajia työssään.

Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti on saanut huiman suosion: anomuksia vuoden aikana tuli yli 100. –Asiakasystävälliset Alajärven uimahallin hinnatkin antavat tasavertaisesti mahdollisuuden edulliseen uinti- ja kuntosalin käyttöön. Iso merkitys on myös sillä, että uimahalli on viihtyisä ja siisteydestä pidetään hyvää huolta.

Säillä on oma vaikutuksensa kävijämääriin, Kivelän mukaan vähälumisena talvena on vilkkaampaa sekä uimahallin että kuntosalin puolella.

–Tavoitteena on edelleenkin nostaa kävijämäärää ja erilaisilla kampanjoilla ja uusilla mielenkiintoisilla tapahtumilla se mielestäni onnistuu.

Helmikuun uintikampanjassa kerätään metrejä ja minuutteja uiden, vesijuosten tai vesijumpaten. Kampanjassa arvotaan tuotepalkintoja. Maaliskuussa Alajärven liikuntapalvelut on mukana valtakunnallisessa uintikampanjassa Ui Elämäsi Kuntoon.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.