Kärnä hakee lisää vauhtia uudesta tekniikasta

Nopeuslaskija Mikko Kärnä aloittaa kilpailukautensa Varsista. Arkistokuva.
VIMPELILÄISSYNTYINEN nopeuslaskija Mikko Kärnä suuntaa lauantaina kohti Ranskan Varsia, jossa maailmancup-kierros käynnistyy 31.1.-2.2. –Uuden valmentajan myötä lähdettiin hakemaan uutta laskutekniikkaa.

Testasin sitä Sallan harjoitusleirillä viikonloppuna. Vaikka pystyin omaksumaan sen hyvinkin nopeasti, sunnuntain aamutreenien peruuntuminen lumisateen vuoksi oli ikävä takaisku. Viimeistely jäi tekemättä, ja Ranskaan lähdetään nyt vähän ristiriitaisissa tunnelmissa.

Uusi tekniikka ei ole Kärnän ainoa huolen aihe. –Tässä on ollut hieman vaikeuksia saada kausi käyntiin parin pienen vamman vuoksi enkä ole aivan sataprosenttisen tyytyväinen tilanteeseen. Itseluottamus kuitenkin on kova ja tässä on nyt kaksi viikkoa aikaa katsella laskuvideoita ja etsiä virheitä.

–Kyllä Varsiin mennään täysiä laskemaan. Mikäli harjoituslaskujen aikana saan laskun samaan malliin kuin se oli perjantain iltatreeneissä, niin top10-sijoitus ei ole kaukana. Muuttujia on kuitenkin vielä paljon ja laskuja takana vähän.

Mainos

Talven kisakalenteri ei ole vielä Kärnän osalta valmiina. –Koko kauden rahoitus ei ole vielä ainakaan onnistunut, joten mennään kisa kerrallaan, ja niin monessa kisassa käydään kuin pystytään. Kauden tavoite on päästä ainakin kerran kymmenen parhaan joukkoon.

ALAJÄRVELÄISSYNTYINEN Jukka Viitasaari, jolla on edelleen nimissään lajin Suomen ennätys, aloittaa kautensa Sallan MC-osakilpailussa 11.-14. helmikuuta. –Kauden pääkilpailuni on myöhemmin keväällä laskettava SpeedMasters Varsissa. Lataan tuohon kilpailuun kaiken, ja tavoite olla ensimmäinen suomalainen 250km/h kerhossa. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.