Hautamäen hyvin alkaneen SM-avauksen pilasi ulosajo

Ville Hautamäen vauhti olisi riittänyt kärkeen, mutta harmittava ulosajo vei mitalisijan Tutunritallissa. Kuva: Timo Pullikka

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Viime kauden SM hopeamitalistikaksikon, Ville Hautamäki – Mika Juntunen, perjantain viiden erikoiskokeen urakka alkoi luokan kakkostilalla vain 1,2 sekuntia pohja-ajasta. Mäntyvaaran raviradan ek:lle tuli luokan nopein kellotus. Alkuravistelu oli onnistunut, mutta kolmannella erikoiskokeella sattui harmittava ulosajo. Mitsubishi ei kärsinyt suurempia vaurioita, mutta aikaa nostotalkoissa meni noin 13 minuuttia. –Paikka oli sellainen terävä nypyn ylitys, ja menin vain siihen liian kovaa. Lennettiin ilmassa suoraan hankeen. Todella tyhmä virhe noin selvässä paikassa, mutta jos haluaa voittaa, niin pakko on yrittää, Hautamäki sanaili. Edellisestä ulosajosta oli viisi vuotta aikaa.

Jatkoon pari pääsi, ja neljännellä erikoiskokeella tuli pohja-aika ja seuraavalla kolmas tila. Lauantaina tarkoitus oli testata auton säätöjä ja ajaa tietysti mahdollisimman hyviä erikoiskoeaikoja. Niitä tulikin, sillä Hautamäki ajoi kahdelle ek:lle pohja-ajan. Muut sijoitukset olivat toinen, kolmas ja neljäs. Maalissa sijoitus on SM2-luokan yhdeksäs. –Lauantaina emme ajaneet enää hampaat irvessä, vaan keskityimme auton säätöjen testaamiseen. Varsinkin iskunvaimentajien kanssa mentiin hyvään suuntaan. Siitä huolimatta pystyimme ajamaan erikoiskokeiden pohja-aikoja. Ennustettu lumisade tuli, ja sitä tuli kohtuullisesti haastaen kilpailijat todella, Hautamäki tiivisti Arctic-rallin toisen kisapäivän. –Tänäkin vuonna luokassa on kovasti vastusta, mutta olen luottavainen iskukykyymme jatkossakin.

SM-sarja jatkuu Mikkelissä helmikuun 7. ja 8. päivinä.

Vesa Rauhala.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.