Evijärven uusi päiväkoti valmistunee marraskuussa ja se tehdään hirrestä

Uusi päiväkoti rakennetaan massiivipuisena eli hirrestä. Massiivipuinen rakennus on hieman kalliimpi kuin toisena vaihtoehtona ollut pystyrunkoinen rakennus, mutta rakennuttamistoimikunnan mielestä massiivipuurakentaminen oli parempi vaihtoehto.

EVIJÄRVEN uuden päiväkodin suunnittelijaksi ja rakentajaksi valittiin teknisen lautakunnan kokouksessa RPP Rakennus Oy. Sen tarjous oli 1 247 661,2 euroa ilman arvonlisäveroa.

Uusi päiväkoti rakennetaan massiivipuisena eli hirrestä. Massiivipuinen rakennus on hieman kalliimpi kuin toisena vaihtoehtona ollut pystyrunkoinen rakennus, mutta rakennuttamistoimikunnan mielestä massiivipuurakentaminen oli parempi vaihtoehto.

–Yhtenä merkittävänä haasteena julkisissa rakennuksissa ovat sisäilmaongelmat, jotka osittain johtuvat pystyrunkorakenteisissa rakennuksissa kosteuden kerääntymisestä seinän eri rakennekerroksiin aiheuttaen mikrobivaurioita. Ilmavuotojen seurauksena mikrobit pääsevät sisäilmaan aiheuttaen sisäilmaongelmia, rakennuttamistoimikunta perustelee.

–Massiivipuu on yksiaineinen seinärakenne, joka luonnostaan tasaa kosteusvaihtelun huippuja ja pitää sisäilman suhteellisen kosteustason terveyden kannalta optimaalisella tasolla. Massiivipuisessa rakennuksessa on luonnostaan hyvä sisäilma. Hengitysliiton selvityksen mukaan sisäilman laadun tasolla on oleellinen merkitys myös rakennuksessa toimivien ihmisten työtehoon.

Havupuiset rakennukset ovat pintamateriaalina allergisoimattomia, M1-luokitusta vastaavia materiaaleja, eli niistä ei tutkitusti vapaudu huoneilmaan haitallisia emissioita. Havupuun pinta on luonnostaan antibakteerinen, joka omalta osaltaan ennaltaehkäisee taudinaiheuttajien leviämistä massiivipuisissa rakennuksissa.

Koulukeskuksen alueella oleva esiopetusyksikkö on rakennettu hirrestä vuonna 2016 ja sitä on laajennettu vuonna 2019.

–Kokemukset aikaisemmin rakennetusta hirsisestä koulurakennuksesta ovat olleet erittäin positiivisia.

PÄIVÄKOTI rakennetaan KVR-urakkana. Se tarkoittaa, että valittu urakoitsija toimittaa päiväkodin kunnalle avaimet käteen -periaatteella.

Mainos

Tarjoushintoihin sisältyy päiväkotirakennuksen sekä päiväkodin ulkoalueiden suunnittelu, rakentaminen ja työmaakoordinointi kokonaisuudessaan. Rakentamiseen sisältyy lisäksi erillinen ulkovarasto ja kaikki ulkoleikkivälineet asennettuna. Samaan hintaan kuuluu 1 200 -neliöisen pihan rakentaminen. Päiväkodille rakentuva alue rajataan metallisella aidalla, joka niin ikään sisältyy tarjoushintoihin. 

UUSI päiväkoti rakennetaan koulukeskuksen alueelle.

Tavoiteaikataulu on, että sitä aletaan rakentaa tämän talven tai kevään aikana, ja rakennus on käyttövalmis marraskuun loppuun mennessä. Se on valitun urakoitsijankin mukaan realistinen aikataulu.

Urakkatarjous ylittää investointiohjelmaan varatut rahat, ja sen takia valtuustolta on pyydettävä lisärahoitusta.

Ennen rakentamisen aloittamista puretaan pois tieltä entiset nuorisotilat ja viereinen asuintalo. Kahden rakennuksen purkamisesta tulee KVR-urakkaan sisältymättömiä lisäkuluja arviolta 30 000 euroa ja päiväkodin välittömään läheisyyteen suunnitellun parkkipaikan rakentamisesta noin 50 000 euroa.

NEUVOTTELUJEN jokaisessa vaiheessa päiväkodin rakennuttamistoimikunta on kuullut päiväkodin henkilökuntaa. He ovat antaneet kannanottonsa suunnitelmiin. Tarjouskilpailussa mukana olleiden suunnitelmien laatupisteytykset tehtiin yhteistyössä päiväkodin henkilökunnan kanssa.

Uusi päiväkoti halutaan tehdä kaksiryhmäiseksi siten, että molempien ryhmien neliömitoitus on 24 lapselle ja että toisen ryhmän tila voi olla jaettavissa kahdeksi pienemmälle ryhmälle sopivaksi. Päiväkodin kerrosala tulee olemaan 533 neliömetriä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.