Muistoseurojen käsikirjoituksesta paukutettiin kolme versiota kolmessa päivässä

Muistoseurojen ohjaajana jatkoi Jukka Mäkinen ja käsikirjoittajana Leea Keto. He kertoivat, että elokuvasarjan kolmas osa syntyi nopealla aikataululla.

Julkaistu:

Aihe:

JÄRVILAKEUDEN kansalaisopiston suositun Muistoseurat-elokuvasarjan kolmas osa Haaveita ja harha-askelia sai ensi-iltansa Kauhavan Y-Kinossa joulun jälkeen.

Ensi-illassa paikalla olleet ohjaaja Jukka Mäkinen ja käsikirjoittaja Leea Keto vaikuttivat ensi-illan jälkeen tyytyväisiltä. He kertoivat, että kolmososa valmistui hyvin nopealla aikataululla.

Se kuvattiin pääosin yhdessä viikossa, 3.–10. elokuuta, ja tällä kertaa erityisesti Alahärmässä ja Kortesjärvellä. Käsikirjoituskin valmistui vain kolmessa päivässä.

–Kiitos WhatsAppin pystyimme pitämään palaverit puhelimessa. Kerroin siellä toiveita, lyhennyksiä ja tiivistyksiä, ja kun seuraavana päivänä katsoin sähköpostia, Leea oli yöllä paukutellut käsikirjoituksen uusiksi. Kolme versiota kolmessa päivässä. Hattua täytyy nostaa, Mäkinen sanoi.

–Se oli kivaa kirjoittamista verrattuna väitöskirjaan, Keto naurahti.

Keto kertoi oppineensa prosessin aikana uudenlaista kirjoittamista, koska elokuvan tapahtumat eivät etene täysin kronologisesti.

–Mua jännitti, kuinka yleisö pysyy mukana, kun tarinassa pompitaan sinne ja tänne, ja henkilöitä on paljon. Ainakin itsestäni tuntuu kuitenkin, että hyvin siitä tajusi, koska elokuva on hyvin ohjattu ja leikattu.

MUISTOSEUROIHIN ihastunut Mäkinen on aiemmin ohjannut useita suosittuja, Heikki Luoman käsikirjoittamia tv-sarjoja, kuten Korpelan kujanjuoksun, Pirunpellon sekä Maalaiskomedioita.

Ensi kesänä häneltä nähdään lisää Luoman teksteihin perustuvia ohjauksia, mutta teatterin puolella. Hän kertoo olevansa parhaillaan niiden tekstien kimpussa yötä päivää.

Tampereen komediateatterille hän ohjaa parituntiseksi tiivistetyn version Korpelan kujanjuoksusta, ja Kuusan kesäteatterissa Laukaassa nähdään Korkeuskammoa Kuusniemellä.

–Jälkimmäinen on Kuusniemi-tarina, jota ei ole vielä tv:ssä nähty. Se on ollut meillä Heikin kanssa jemmassa.

Y-KINON yrittäjä Ilkka Peura kertoi ensi-illassa, että uutta Muistoseurat-elokuvaa on markkinoitu yli 200 elokuvateatterille Suomessa. Ainakin Oulussa ja Kuusankoskella se on luvattu esittää.

Hänen omalle teatterilleen Muistoseurat-elokuvasarjalla on ollut erittäin iso merkitys.

–Tammikuu on tosi vaikea elokuvakuukausi pienelle teatterille maakunnassa, ja tämä on ollut viimeisen kahden tammikuun pelastaja, hän sanoi. –Ensimmäinen Muistoseurat lähenteli meillä Tuntemattoman sotilaan lukemia.

Se tarkoittaa siis, että ensimmäinen Muistoseurat oli kotikuntansa elokuvateatterin vuoden 2018 toiseksi katsotuin elokuva. Se oli harrastajanäyttelijöiden tähdittämälle ja yhdessä viikossa kuvatulle elokuvalle aikamoinen saavutus.

Kakkososa Anteron aarteen jäljillä ei ollut ihan niin suosittu, mutta sekin oli Y-Kinon viidenneksi katsotuin elokuva viime vuonna. Edelle kirivät sellaiset nimet kuin Risto Räppääjä, Frozen 2, Olen suomalainen ja Leijonakuningas.

Anteron aarteen jäljillä oli siis kovempi kuin Star Wars — tosin Star Wars menee vuoden yli, koska se alkoi niin myöhään. Se hakkasi kuitenkin Angry Birdsin ja Avengersin.

Kolmaskin osa tulee pyörimään Y-Kinossa niin kauan kuin katsojia riittää.

–Kyllä sitä kymmeniä näytöksiä näytetään. Uskon, että vielä helmikuussakin silloin tällöin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.