• VIITISENKYMMENTÄ eri järjestöä ja yhdistystä oli paikalla 7. toukokuuta järjestetyillä Järjestömarkkinoilla. Järjestötalon markkinakierros käynnistyi Alajärveltä. Torilla oli kuhinaa, kun ihmiset tutustuivat paikallisiin sekä valtakunnallisiin toimijoihin. Paneelikeskustelussa nousi esille vapaaehtoisten merkitys toimijoina ja kolmannen sektorin toiminnan rikastuttava vaikutus, joka näkyy kunnissa.
  • ESPORTS-HUUMA rantautui Järviseudulle. Veto kiinnitti oman joukkueen, joka pelasi TES:n, FEL:n ja ESEA:n sarjoja. Vimpelin lukio ja Alajärven lukio liittyivät Jamin keväällä 2019 perustamaan esportkoulu.fi -konseptiin ja alkavat tarjota kilpapeliopintoja syksystä 2020 lähtien. Aloituspaikkoja kevään 2020 yhteishaussa on Vimpelin lukiossa 15, Alajärven lukiossa 15 ja Jamissa 20. Kilpapelinä toimii Counter-Strike.
  • PERHEKESKUKSEN kohtaamispaikka Pähkinä avattiin elokuussa Tulisalontiellä. Saman katon alle perhetuvan kanssa saadaan sen myötä erilaisia asiantuntijoita, joilla on lapsiperheitä koskevia palveluita, sekä muuta toimintaa: iltapäivisin järjestetään kerhoja yhdessä seurakuntien, 4H:n, SPR:n ja MLL:n kanssa ja iltaisin siellä kokoontuvat muun muassa Ihmeelliset vuodet -perheryhmät. Perusturva pyrkii monistamaan mallin myös muihin kuntiinsa.
  • LEHTIMÄELLÄ kajahti 27. heinäkuuta Suninsalmi soi -festivaali. Helteisen päivän ilta kokosi lähes 500 kuulijaa Ähtärinjärven rannalle. Monipuolisen musiikillisen kattauksen tarjonnut ilmaistapahtuma järjestettiin jälleen Rannankylän musiikinharrastajien voimin. Kuvassa Jari Mäenpää, Mauno Lampimäki, Samuli Erkkilä, Hannu Yli-Hynnilä, Taisto Roponen, Kari Viemerö ja Heikki Jokiaho musisoivat Lehtimäen Pelimannien riveissä.
  • LENTOKENTTÄOSUUSKUNNAN järjestämä toinen Menkijärvi Meeting kokosi arviolta 1 500 kävijää Menkijärven lentokentälle elokuussa. Koko perheen tapahtumassa pääsi tutustumaan erilaisiin lentokoneisiin, lennokkeihin, koneisiin, autoihin ja kaksipyöräisiin. Tapahtuma saa suunnitelmien mukaan jatkoa ensi vuonna. –Takataskuun jäi vielä paljon. Talkoolaisia tarvitsemme tapahtuman järjestämiseksi lisää, kertoi Paavo Kujala.

Tapahtui Alajärvellä 2019

Alajärvellä järjestettiin viime vuonna monia mielenkiintoisia tapahtumia. Tässä joitakin poimintoja kuluneelta vuodelta.

Jaa juttu: