Rekry- ja opintomessut Alajärvellä tammikuun lopussa

Ready4Life-messujen suunnitteluryhmä tutustumassa monitoimihallin tiloihin. Kuva: Marjo Vistiaho

Julkaistu:

Aihe:

Järviseudun rekry- ja opintomessut kokoaa laajalta alueelta saman katon alle niin työnhakijat, opiskelijat, yritykset kuin oppilaitoksetkin. Yritykset voivat rekrytoida uusia työntekijöitä vakituisiin työtehtäviin, kesätöihin tai tulla kertomaan tulevaisuuden työmahdollisuuksistaan ja esitellä samalla yritystään.

Tapahtumaan osallistuu muun muassa lähikuntien yläkoulu- ja lukioikäisiä, työnhakijoita, alanvaihtajia ja alanvaihtoa suunnittelevia. Tapahtuman yhtenä tarkoituksena on antaa tulevaisuutta suunnitteleville nuorille monipuolista tietoa eri opiskeluvaihtoehdoista, alueen avoimista työpaikoista, yrittäjyydestä, kansainvälisyydestä sekä työ- ja harjoittelupaikoista. Tapahtuman järjestäjien puolesta heille on tarjolla ohjelmaa sekä infotilaisuuksia pitkin päivää. Messut ovat avoinna kello 9-17, eikä pääsymaksua peritä.

Tapahtuman juontaa yrittäjä Susanna Korkiatupa Loistavaa-sisältötoimistosta. Päivän aikana tullaan kuulemaan puheenvuoroja muun muassa yrittäjiltä, opiskelijoilta ja vaihto-opiskelijoilta. Messut tarjoavat myös mahdollisuuden maksuttomaan ammattilaisen toteuttamaan cv-kuvaukseen.

Tapahtumaa ovat järjestämässä yhdessä Alajärven kaupungin vapaa-aikapalvelut, Alajärven lukio, Alajärven yläkoulu, Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy, Ohjaamo Alajärvi/Vimpeli sekä SeAMK Maakuntakorkeakoulu.

Järjestäjät näkevät messut yhtenä keinona vastata alueen yritysten kasvaneeseen työvoiman tarpeeseen. On aloja, joilla työvoiman tarve on jo nyt todellinen. Moni yritys onkin valmis kouluttamaan tekijät tehtäviin, jos aiempi osaaminen puuttuu.

Tapahtuman järjestäjät haastavat kunnat ja yritykset, niin isot kuin pienetkin, tapahtumaan mukaan. Yrityksillä on mahdollisuus varata maksuton esittelypaikka 10.1. mennessä.

–Messuilta voit bongata itsellesi tulevan kesätyöntekijän, keikkatyöläisen tai kiireapulaisen. Minulla on myös henkilökohtainen syy, miksi haluan alueen yrittäjät juuri tähän tapahtumaan mukaan. Haluan, että me yhdessä osoitamme nuorisolle, alueella asuvilla ja tänne muuttoa harkitseville, että täällä riittää kyllä työtä nyt ja tulevaisuudessa, haastaa projektipäällikkö Maria Yli-Sikkilä Työ etsii tekijäänsä -hankkeesta.

Katariina Matilainen

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.