Alajärven seurakunta pyrkii niukalle plussalle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kirkollisverotilityksiä maksetaan seurakunnalle arvion mukaan ensi vuonna 1 720 000 euroa, minkä lisäksi seurakunta saa 187 000 euron valtionrahoituksen. Kirkollisvero seurakunnassa on 1,75. Kirkkohallitus ennustaa, että kirkollisveron määrä kasvaisi koko kirkossa enintään kaksi prosenttia vuonna 2020, mutta seurakuntakohtaiset erot ovat suuria.

Investointiosaan on kirjattu Hirsikankaan hautausmaan parkkialueen asfaltointi (15 000) sekä Alajärven kirkon ja tapulin katon tervaus (30 000 euroa). Terva on jo hankittu valmiiksi.

Kuluvan vuoden osalta lokakuun tilanteen mukaan on laskettu, että ylijäämää kertyisi 169 717 euroa. Toimintatuotoissa on metsänmyyntituloja 176 062 euroa, kun budjetissa tuloiksi on arvoitu 130 000 euroa. Tällä hetkellä Alajärven seurakunnan kirkollisverotilitykset ovat noin 9,5 prosenttia pienemmät viime vuoden tilanteeseen verrattuna.

KIRKKOVALTUUSTO hyväksyi esityksen, että kirkon sisäilman parantamiseksi poistetaan kokolattiamatto alttarialueelta sekä sakastista. Se oli saanut aloitteen koskien kirkon sisäilmaa erityisesti alttarimaton kohdalla. Asia on ollut esillä kiinteistötoimintaryhmässä, jonka mielestä tunkkainen haju tulee kokolattiamatosta. Sama matto on ollut paikallaan vuodesta 1980, jolloin se on laitettu vaimentamaan kopinaa alttarialueella.

SEURAKUNTATALON käyttövesiputkiston ja lämpökanaalin uusimiseen myönnettiin 10 000 sekä lämmönvaihtimen uusimiseen 16 250 euron lisämääräraha. Käyttövesiputkiston uusimiseen oli varattu 6 000 euroa. Se uusittiin alkusyksystä ja tuli maksamaan noin 6 600 euroa. Vuodenvaihteessa seurakuntatalon lämpökanaalissa ilmeni vesivuoto, jolloin korjattiin yksi linja alakerrassa. Tämän vahingon korjauskustannukset olivat noin 9 600 euroa, josta saatiin vakuutusyhtiöltä 2 300 euroa korvausta. Alkusyksystä hajosi kaukolämmön lämmönvaihdin.

Lähivuosina uusitaan vielä alakerran käytävän katossa oleva käyttövesiputkisto.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.