Kaupunginhallitus suunnitteli Kortesjärven koulukeskusta ja kuninkuusraveja

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN koulukeskuksen hankesuunnittelu on jo varsin pitkällä. Suunnitelmat valmistuvat viimeistään tammikuun aikana. Kaupunginhallitus käsitteli aikatauluja maanantaina.

Rakennuttamistoimikunnan näkemyksen mukaan koulu toteutetaan osittain kivijalkarakennuksena ja osittain moduulirakennuksena.

Kivijalkapuolelle tulevat alakoulu sekä kädentaito-, ruokailu- ja liikuntatilat. Se kytketään vuonna 2017 käyttöön otettuun, niin sanottuun A-osaan, eli entisen puukoulun päässä olevan osaan.

Nykyinen koulukeskus ja liikuntatalo puretaan muilta osin. A-osasta säilytetään 378 neliömetriä. Rakennettavan kivijalkarakennuksen pinta-ala on noin 2 720 neliötä.

Moduulirakennuksen puolelle sijoittuu yläkoulun luokkaosa. Sen pinta-ala on noin 360 neliötä.

Kaksi vuotta sitten valmistunut laajennusosa B puretaan. Sen tilalle rakennetaan noin 90-neliöinen kuntosali.

Uudesta koulusta voi tulla korkeintaan 3 550-neliöinen. Nykyisen yhtenäiskoulun pinta-ala on 3 267 neliötä. Oppilaita on noin 200.

HINTAA koko rakennukselle on tämänhetkisen tiedon mukaan tulossa 8 021 000 euroa (alv 0 %). Laskelma tarkentuu vielä jonkin verran alaspäin tilaohjelman päivityksen jälkeen. Rakentamiskustannukset ovat 6 900 800 euroa, josta kivijalkarakennuksen osuus on 5 892 000 ja moduulirakennuksen 609 000 euroa. Säilytettävien osien muutoskustannukset ovat 400 000 euroa. Rakennuttajan kustannuksiksi arvioidaan 430 000 euroa, ja irtokalusteisiin ja varusteisiin on varattu 690 000 euroa. Kokonaishinta ei sisällä purkukustannuksia.

Rakentamisprojekti kestänee noin kaksi vuotta. Moduuliosa on ollut tarkoitus rakentaa niin, että koko hanke valmistuu samanaikaisesti. Toisaalta yhtenäiskoulun väistö tulee tällä hetkellä niin kalliiksi — se maksaa yli 40 000 euroa kuukaudessa — että moduulikoulu saatetaan rakentaa jo tuota aiemmin. Sen lisäksi mietitään Kortesjärven koululaisten opettamista myös esimerkiksi Ruotsalan koululla olevissa siirrettävissä tiloissa ja muissa kaupungin omistamissa tiloissa.

KAUHAVAN kaupunki päätti myös hakea Kuninkuusraveja Power Parkin raviradalle Alahärmään.

Ensimmäinen mahdollisuus järjestää ravit olisi vuonna 2022. Haku koskee myös vuosia 2023 ja 2024.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.