Kouluverkko ja päiväkoti jatkavat nykyisellään vuoteen 2023

Rantakylän esikoulukäytössä olleen kiinteistön korjaus- ja kustannusarvio selviää lähiaikoina.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Talousarvion tuloslaskelma on laadittu 35 003 euroa ylijäämäiseksi, kun poistot ovat 882 891 euroa. Vuosikate on 917 894 euroa ylijäämäinen, kun se vuoden 2019 talousarviossa oli 485 244 ja 2018 tilinpäätöksessä 354 357,50 euroa ylijäämäinen. Verotuloja arvioidaan kertyvän yhteensä 10 721 000 euroa ja valtionosuuksia 8 124 90 euroa, totesi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli esitellessään talousarviota valtuustolle.  –Tasapainottamistoimenpiteitä on lähdetty jo jalkauttamaan ja niitä jatketaan kolmen vuoden ajan.

Tällä hetkellä alijäämää on taseessa 252 257,98 euroa. Se tulee kattaa vuoteen 2023 mennessä. 

INVESTOINTIEN määrä pyritään vakiinnuttamaan ensi vuoden jälkeen enintään miljoonaan euroon. Vuoden 2020 suurin yksittäinen investointi on miljoonan maksava intervalliosaston peruskorjaus ja laajennus. Kantatie 68:n liikenneturvallisuuden parantamiseen valtuusto on varautunut 250 000 eurolla. Jätevesipuhdistamon saneeraus saatetaan loppuun ja liikuntahallin peruskorjaus (400 000 euroa) toteutetaan myös ensi vuonna.

Leijonanmieli totesi, että kouluverkko ja päiväkoti jatkavat nykyisellään vuoteen 2023 saakka. Tämä liittyy tekeillä olevaan kiinteistöstrategiaan, jossa käyttöpuolen kuluja karsitaan myymällä tai purkamalla palveluntuotannossa tarpeettomat kiinteistöt. –Purkamisessa haasteena ovat korkeat tasearvot, joten tiloja olisi hyvä saada käyttöön. Lähivuosien teema on energiatehokkuus.

Mainos

Käyttömenoja pyritään karsimaan joka osa-alueella ja myyntituottoja kasvattamaan. Henkilöstömenojen arvioidaan kasvavan suunnitelmavuosina noin kaksi prosenttia vuodessa, totesi talous- ja hallintojohtaja Seija Kinnunen. Määräaikaisten ja sijaisten käyttöä vähennetään teknisessä toimessa vähintään kolmasosa tähän vuoteen verrattuna. Avoimiksi tulevia toimia ja virkoja ei täytetä, mikäli se on mahdollista ilman kuntalaisten saamien palvelujen merkittävää heikentämistä. –Toimintakulut eivät saa nousta.

KESKUSTAN ryhmäpuheenvuorossa Anne Niemi peräänkuulutti samanlaisen viestin lähettämistä myös perusturvaan ja sivistystoimeen kuin teknisellekin, tasapuolisuuden nimissä. Hän toivoi myös taloussuunnitelman muuttamista etupainotteisemmaksi, koska vuoteen 2023 mennessä ehtii tapahtua paljokin odottamattomia käänteitä.

Haloo Vimpeli kysyi Metsätarhan ja Rantakylän kiinteistöjen tilanteesta, kun budjettiin oli varattu vain 80 000 niitä varten. Tekninen johtaja Ville Karjalainen kertoi, että Rantakylän osalta kustannusarvio saadaan pian, minkä jälkeen valtuusto voi tehdä päätöksiä sen suhteen. Yhteinen mielipide oli, että kiinteistöt kuivataan niin, että lisävaurioita ei pääse syntymään, ja rakennusten kohtalosta voidaan päättää myöhemmin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.