Intervallin itsenäisyysjuhla soi tuttuja säveliä

Iida-Ellen Lehto ja Miikku Pekkala esiintyivät Intervalliosaston itsenäisyyspäiväjuhlassa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Musiikkiopiston opiskelijat Iida-Ellen Lehto ja Miikku Pekkala soittivat ja lauloivat osaston asiakkaiden, omaisten ja henkilökunnan iloksi. Huilulla ja viululla esitetyt Hummani hei, Kultainen nuoruus ja Veteraanin iltahuuto saivat läsnäolijat tapailemaan laulujen sanoja. Ritva Nygård sekä tyttäret Leena Pulkkinen ja Tuula Nygård lauloivat Tämä taivas, tämä maa, sekä useita joululauluja. Ritva Nygård luki lopuksi kuusivuotiaan ajatuksia itsenäisyydestä. Juhla päättyi Maamme-lauluun sekä juhlakahveihin.

Lehto ja Pekkala suostuivat heti, kun heitä kysyttiin esiintymään juhlaan. –On kiva, että pystyy ilahduttamaan vanhuksia ja tekemään heidän päivästään kivemman, sanoi Pekkala.

–Hienoa, että Suomi on itsenäinen, totesi Lehto. –Tuntuu hienolta, että on mahdollista viettää itsenäisyyspäivää, Pekkala lisäsi.

JUHLAN oli suunnitellut ja toteutti Intervallin hoitajana työskentelevä Indira Lehtimäki osana sairaanhoitajaopintojaan. –Yritämme järjestää ohjelmaa ja virkistystä aina, kun se on suinkin mahdollista. Tänne on tulossa naisia laulamaan, ja Aapiskujan koulultakin saamme vieraita. Ennen joulua pidämme vielä joulujuhlan.

Mainos

Hänelle itselleen hiljattain opinnoissa käyty historian kurssi on tuonut Suomen vaiheet vieläkin lähemmäs. –Itsenäisyys on herkkä, tärkeä aihe. Arvostan yhä enemmän sitä työtä, joka on tuonut Suomen tähän pisteeseen. Itsenäisyys on ollut kovan työn takana. Kehitys on ollut nopeaa: miten ankeista olosuhteista on lähdetty ja nyt ollaan tässä pisteessä, on koulutus ja terveydenhuolto, kaikki hyvinvointi. Vanhukset ovat arvokkaita: heidän ansiostaan olemme tässä. Heidän hyvinvointiinsa pitäisi panostaa vieläkin enemmän antamalla resursseja.

INTERVALLISSA ikäihmisiä tehokuntoutetaan, että he pärjäisivät paremmin kotona sen jälkeen. Samalla omaiset saavat levätä. Osastolla on 16 potilaspaikkaa, jonne otetaan kuntoutettavia kaikista Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueen kunnista. –Pyrimme antamaan heille arvokasta ja inhimillistä hoitoa. Täällä on hyvä, osaava henkilökunta.  Olen ollut täällä lähihoitajana 12 vuotta. Monet asiakkaat tulevat läheisiksi, kun he tulevat tänne useita kertoja vuosien mittaan. Entisen Järviseudun sairaalan väistötiloista on pyritty tekemään mahdollisimman kodinomaiset.

Henkilökunta koristelee tiloja itse tekemillään, luonnosta löytyneillä ja kotoa tuoduilla tarvikkeilla: leveille ikkunalaudoille on koottu kauniita jouluasetelmia tunnelmaa tuomaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.