Fiktiivinen dokumentti toi Paalijärven kulttuurin kartalle

Antero Joensuu ja Asko Ranta-aho Unelan tuvassa. Sinne sijoittunut fiktiivinen dokumentti sai ensi-iltansa syksyllä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tuulahdus vanhaa aikaa on yhdistänyt kylää, kuvailee kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Rintala. –Työryhmä teki ison työn, palkinto on myös heille. Tuottajana toimineen Asko Ranta-ahon kanssa yhteistyö toimii molempiin suuntiin. Kyllä tällä kylällä on paljon tapahtunut, ja kyläyhdistys on ollut taustavoimana monessa.

Elokuvan kuvaukset toivat touhua ja elämää kylälle, ja kokosivat tämän hetkisiä kyläläisiä yhteen, kuvailee Ranta-aho. –Hankkeessa mukana olleet kokevat palkinnon hienona palkintona tehdylle työlle.

Elokuvan näki ensi-illassa Paalijärven lavalla noin 400 katsojaa ja siitä tehtyä DVD-levyä on myyty 452 kappaletta. Ensimmäinen painos myytiin loppuun, mutta uusi on luvassa vielä ennen joulua. Omansa voi ostaa Mari Matilalta.

 –Kipinöitä Unelan takasta on saanut hyvää palautetta maakunnan elokuvaväeltä: tekninen toteutus on hyvä ja takaumat liimattu hienosti. Tuon ajan itse kokeneet kertovat, että tunnelma on saatu hyvin filmille, ja persoonat ovat tunnistettavia.

Kipinöiden taival jatkuu: Seinäjoen Ruska-yhdistys on pyytänyt filmiä näytettäväksi kokoukseensa. Se tulee Lapuan elokuvafestivaalille tammikuussa ja on lähetetty myös Tampereen maaliskuisille elokuvafestivaaleille. –Tässä projektissa olivat mukana myös Vimpeli ja Lappajärvi. Kokemus rikastutti elämääni, ja opin tuntemaan nykyistä Paalijärveä ja sen henkistä tilaa.

Kipinöitä Unelan takasta ei jää yksittäiseksi tähdenlennoksi. Budjetin alittuma aiotaan käyttää paalijärveläisen kulttuurin tukemiseen. –Kyläläiset sitä itse ehdottivat, ja minä lähden mukaan. Kyllä nyt luoma-aholaiset ihmettelevät, että milloin Paalijärvestä tuli kulttuurikylä. Paalijärvellä tehdään monenlaista sissityönä kaiken aikaa, mutta tekemistä ollaan huonoja markkinoimaan toisin kuin Luomalla.

TÄMÄ oli mittatilaustyö, kuvaili ohjaaja Eerik Kantokoski projektia. –Realisoin työryhmän vision. Lopputulos on hyvännäköinen! Tärkeintä on, että asiakas on tyytyväinen.

Kantokosken edellinen elokuva Loukasmäen taistelu sai ensi-iltansa tammikuussa. Katsojilta se sai hyvää palautetta. –Se löysi yleisönsä kohtuu hyvin, mutta enemmänkin olisin toivonut, sen verran monta vuotta sitä tehtiin. DVD-julkaisu siitä on nyt myynnissä Suomalaisessa elokuvakaupassa ja saa sitä minultakin.

Kantokoski opiskelee toista vuotta Seamkissa kulttuurituottajaksi ja tekee sivussa free lancer -juttuja. Helmikuussa hän on mukana Seinäjoen Naislaulajien projektissa koreografi-tanssija-näyttelijänä. –Toivoisin, että palkinto nostaa kulttuurityön arvostusta. Usein kulttuuri jää kunnallisella tasolla rahoitusasioissa altavastaajan asemaan ja taloustilanteen tiukentuessa tällä saralla se tuntuu ensin. Kulttuuriväellä olisi annettavaa Alajärvelläkin, kun vetovoimatekijöistä puhutaan. Pienikin jatkuva tuki helpottaisi esimerkiksi teatteriryhmien toimintaa, ettei oltaisi aivan lipputulojen varassa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.