Evijärven yrittäjillä pöhinän täyteinen viikonloppu

Evijärven vuoden yrityksenä palkittiin Granvikin metsätyö. Kenneth ja Harry Granvikin haastattelu julkaistiin aiemmin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN yrittäjäyhdistyksen toissa viikonloppu oli täynnä pöhinää.

Perjantai-iltana oli yrittäjien perinteinen joulunavaus. Hämärä kylänraitti valaistiin jouluvaloin ja lyhdyin ja monet liikkeet olivat auki tavallista myöhempään. Tarjolla oli joulupuuroa ja karkkia, ja pukki kuunteli lasten lahjatoiveita.

Lauantaina kunta ja yrittäjät viettivät nuorisoseuralla pikkujouluja. Illan aikana palkittiin vuoden yrityksenä Granvikin metsätyö. Jo 40 vuotta täyttävä perheyritys on merkittävä työllistäjä Evijärvellä.

Metsätyöfirman sen nykymuodossaan perustivat evijärveläisveljekset Harry ja Kenneth Granvik, jotka ovat molemmat yhä mukana tekemisessä. Nykyisin sitä kuitenkin pyörittää Harryn poika Johnny.

Granvikien oma kiitospuhe juhlassa jäi yhden sanan mittaiseksi, mutta yrityksen historiaa esitellyt yrittäjäyhdistyksen sihteeri Satu Toijala-Saari kertoi tarkemmin:

–Iso kiitos yrityksen ulkopuolelle lausutaan UPM Kymmenelle, metsänhoitoyhdistyksille ja metsänomistajille, jotka luottavat Granvikien kokonaisvaltaisen metsänhoitotyötaidon tehoon. Kiitosta annetaan myös sesonkiaikaisille kiireapulaisille sekä yhteistyötä tekeville kumppanuusyrityksille. Sydämelliset kiitokset esitetään Granvikin suvun kotiväelle, jotka antavat metsämiehille täyden tuen työn tekemiseen.

SEN lisäksi juhlassa huomioitiin toinenkin 40 vuotta täyttävä yritys, Silta Turkis Oy. Turkistarhaa pyörittää Heikki Siltanen Marjatta-vaimonsa ja perheensä kanssa — vieraita työntekijöitä ei ole juurikaan ollut.

–Työ turkistarhoilla on kovaa mutta palkitsevaa. Lujalla uskolla ja perheen tuella mennään eteenpäin, kuvaili Satu Toijala-Saari Siltasten tunnelmia.

PIKKUJOULUILLAN aikana kukitettiin myös yrittäjien puheenjohtajan paikalta väistyvä Seija Rankinen. Kaksi vuotta puheenjohtajana ollut Rankinen jatkaa yhä yrittäjien hallituksessa, mutta vetovastuu siirtyy ensi vuonna apteekkari Susanna Kohtaselle.

Rankinen haluaa kiittää yrittäjiä luottamuksesta ja yhteistyöstä. Hän kertoo saaneensa heiltä paljon tukea ja oppineensa paljon.

–On ollut hienoa huomata, kuinka meillä Evijärvellä yritykset puhaltavat yhteen hiileen. Kannustetaan toinen toisiamme, ja annetaan apua kun sitä tarvitaan. Yksin ei tarvitse kulkea, vaan yhdessä eteenpäin, hän sanoo. –Meillä on paljon vanhoja pitkän linjan yrityksiä monelta alalta, ja on ollut ilo saada joukkoomme myös uusia nuoria yrityksiä. Monet yrityksistämme ovat saaneet jalansijaa myös ulkomailla.

RANKISEN ja Kohtasen lisäksi yrittäjien hallituksessa istuvat ensi vuonna Anne Pesonen, Merja Luokkakallio, Jani Takamaa, Petteri Laukkonen, Mats Iso-Pellinen ja sihteeri Satu Toijala-Saari.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA