Rentolankartanolle vapautus kiinteistöverosta ja lupa myydä Lakaniemestä paritalo

Vimpeli-Seura vapautetaan pesäpallomuseon vuokrakustannuksesta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNNANHALLITUS päätti vapauttaa Kiinteistö Oy Rentolankartanon kiinteistöverosta vuodelta 2020 osana kunnan toimenpiteitä, joilla pyritään tervehdyttämään Kiinteistö Oy Rentolankartanon taloutta. Rentolankartanolle myönnettiin lupa myydä Lakaniemen paritalo B. Talolle on teetetty kuntokartoitus, ja korjausarvion kustannukset talon osalta ovat 70 000 euroa. Talon tasearvo on 55 000 euroa. Se on ollut pitkään tyhjillään.

VALTUUSTOLLE esitetään hyväksyttäväksi talousarviomuutos perusturvan osalta. Siinä terveyspalveluihin lisätään 400 000 euroa sekä hoito- ja hoivapalveluihin 320 000 euroa. Erikoissairaanhoidon kustannukset näyttävät kasvavan vielä loppuvuoden aikana. Suun terveydenhuollon kustannusten nousu johtuu käyntimäärien kasvusta. Asiakastyytyväisyyskyselyjen perusteella asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa hoitoon. Hoidon ja hoivan osalta palveluntarve on kasvanut, lisäksi Intervallin väistökustannukset lisäävät kuluja.

Sivistystoimen talousarvio on toteutumassa 95-prosenttisesti eli 240 000 euroa arvioitua pienempänä; ylitystä varhaiskasvatuspalveluissa ja alitusta opetus- ja vapaa-ajan palveluissa. Teknisen toimen menot säilyvät talousarvion mukaisena, kun ylityksiä ja alituksia lasketaan yhteen.

VIMPELI-SEURA on päättänyt, ettei pesäpallomuseon kiinteistöstä enää perittäisi vuokraa. Kunnanhallitus hyväksyi omalta osaltaan vuonna 1997 solmitun määräaikaisen vuokrasopimuksen mitätöimisen 31.12.2019. Vuosittainen vuokra on ollut 67,28 euroa.

TEKNISELLE toimelle lähetettiin Elina Arpalan tekemä kuntalaisaloite hiilineutraaliudesta. Arpala ehdottaa, että kunta asettaa hiilineutraaliudelle tavoitevuoden, jolloin kunnassa aiheutetaan vain sen verran hiilidioksidipäästöjä, kuin niitä pystytään sitomaan kunnan sisäisiin hiilinieluihin. Tämän lisäksi kunnan tulisi laatia selvitys siitä, miten päästöjä saadaan vähennettyä ja hiilinielujen määrää lisättyä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.