Kylätalo nousee Lakeaharjulle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNNANHALLITUS päätti, että kunta sitoutuu Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti -kyläseuran kylätalo-hankkeeseen 45 372,15 euron kuntarahoitusosuudella niin, että ensi vuonna 15 000 euroa katetaan kustannuspaikalta projektit ja 10 000 euroa kustannuspaikalta avustukset/kylien kehittämisraha. Ely myönsi hankkeelle 60 prosentin tuen, 181 200 euroa. Arvioidut kustannukset ovat 302 000 euroa, joten yksityisen rahan ja talkootyön osuudeksi jää 75 500 euroa. Talkootöitä on laskettu tarvittavaksi 2 000 tuntia. Pääosa hankkeen toteutuksesta on tarkoitus tehdä vuoden 2020 aikana. 

Kyläseura siirtää Lakiksen rinteen alaosaan, rinneravintola Välilaskun läheisyyteen Martinsalina tunnetun Karstulan Lomakouheron päärakennuksen. Hirsirakenteisen talon rakennusluvan mukainen kerrosala on 556 neliötä. Lisäksi Karstulasta tuodaan huoltorakennus, jonka WC- ja peseytymistilat parantavat olennaisesti Lakeaharjun palveluita ulkoilu- ja liikuntaharrastamisen ja tapahtumien keskuksena. Rakennukset toteutetaan liikuntarajoitteisten esteettömään käyttöön sopivina. Kylätaloon voidaan kerralla ottaa sisään 300-500 henkeä, joten se sopii mittavienkin tapahtumien pitopaikaksi palvellen koko Järviseutua.

Mainos

Siirrettäväksi suunniteltujen rakennusten kunto on tarkastettu ja siirtämisestä, uudelleen pystyttämisestä ja tilojen kunnostamisesta on tehty yksityiskohtainen suunnitelma. Rakennuslupa on jo hankittu ja rakennuksen energiatodistus laadittu. Rakennuslupa on hankittu maanomistajan, eli rinnehiihtokeskus Lakis Oy:n nimissä, mutta rakennusten tarvitseman maa-alueen vuokraamisesta ja rakennusluvan siirtämisestä kyläseuralle on sovittu Lakis Oy:n kanssa. 

Kyläseuran yhteistyökumppaneiksi hankkeeseen on lähdössä useita kylä- ja urheiluseuroja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.