Parasta urheiluvuotta juhlittiin ennätysmäärällä palkintoja

Antti Joensuu luovutti kaupungin ja Ankkureiden muistamiset Reijo Vähälälle.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Yleisurheilijoiden menestys ilahdutti Ankkureiden puheenjohtaja Antti Joensuuta erityisesti: 16 yleisurheilijaa on oman ikäluokkansa tilastossa Suomen 10 parhaan joukossa ja Aleksi Yli-Mannila jopa Euroopan tilastossa samassa joukossa. Palkintoja jaettiinkin ennätysmäärä.

Ohjelmassa muisteltiin 50 vuoden takaista merkkitapausta. Paalijärvellä syntynyt Reijo Vähälä on yksi Ankkureiden menestyneimmistä urheilijoista. Hän voitti vuonna 1969, 23-vuotiaana, Ateenan EM-kisoissa hopeaa. Edellisenä kesänä hypätty Suomen ennätys, 213, parantui neljällä sentillä. –Me tahdomme muistaa saavutuksesi 50 vuoden takaa ja kiittää työstäsi alajärveläisen urheilun eteen, totesi Joensuu luovuttaessaan muiden lahjojen joukossa Vähälälle Ankkureiden sinikeltaisen huivin.

Vähälä nosti Ankkureiden historiasta esille 1947–1962  puheenjohtajana toimineen Kalle Salorannan, joka oli myöhemminkin keskeinen toimija seuran ja sen nuorten parissa. Lopuksi nykyisin runomiehenä tunnettu Vähälä luki ystävänsä Vaito Ahon EM-hopeasta kirjoittaman kronikan.

VUODEN urheilija on kivääripracticalin stardard-luokassa MM-kultaa voittanut Sami Hautamäki. Vuoden nuoreksi toimijaksi valittiin Johanna Viitasaari, joka on aktiivinen ja esimerkillinen lukiolainen, harrastaa musiikkia, tanssia ja ohjaa Alavolin ryhmiä. Vuoden valmentaja Ilari Huttula valmentaa SM- ja pm-tasolla menestyneitä alajärveläisiä Juhana Karjanlahtea, Ville-Veikko Keski-Levijokea, Olavi Yli-Mannilaa ja Emmi Pitkäkangasta sekä urheilijoita Virroilta, Lapualta ja Kaustiselta. Ryhtinuoret ovat Lilja Lehtelä ja Veeti Haapa-aho. Kunnon kuntalaiseksi valittiin Kimmo Koivisto, joka innostaa positiivisella asenteellaan muitakin liikunnan pariin ja on kantanut useana vuonna päävastuun Alajärvelle positiivista julkisuutta tuoneen jokamiestriathlon-kisan järjestelyistä. Jouko Etula -kiertopalkinnon sai pesäpalloilija Tuukka Etula, joka pelasi kaudella B-poikien SM-pronssia voittaneessa joukkueessa.

Muut palkitut:

Stipendisäännön perusteella myönnetyt stipendit: Sami Hautamäki, Järvis UA Ville Hautamäki (2. Rallin SM2-luokka), Lehtimäen Ampujat ry Marko Talvitie (SM-kultaa 10m ilmaolympiapistooliammunta ja 25m olympiapistooliammunta), Aki Rantakangas (SM 1. Y 10m ilmapistoolin parikilpailu), Lehtimäen Jyske ry Kristiina Joensuu (SM 1. Polkujuoksu N45), Alajärven Ankkurit ry hiihtojaosto Pirjo-Marja Pitkäkangas (SM 1. ampumahiihto N45 normaalimatka, SM 1. ampumahiihto N45 pikamatka), Alajärven Ankkurit ry lentojaosto B-pojat lentopallojoukkue  (Power Cup 3.), Alajärven Ankkurit ry pesäpallojaosto B-pojat (SM 3.)

Alajärven Ankkurit ry

Yleisurheilujaosto: Antti Ihamäki (SM 1. M22 5000m, SM 2. M22 maasto, SM 2. M22 3000m, halli, SM 3. Kalevan kisa 5000m), Mikko Paavola (SM 1. M22 seiväs), Eucabeth Kivikangas (SM 1. N17 kuula, halli, SM 2. N17 kuula, SM 3. N17 7-ottelu), Ville-Veikko Keski-Levijoki (SM 3. P14 moukari, Juhana Karjanlahti 1. KLL A-sarja moukari, SM 2. M19 moukari), Heikki Myllykangas (SM 1. M65 kiekonheitto, SM 2. M65 painonheitto), Niku Ketola (Nuorten PM 1.Klassinen penkkipunnerrus, SM 2. maksimivoimapunnerrus, SM 3. kl. penkkipunnerrus), erämelonta Vesa Koivunen (SM 2.avokanootti kaksikot)

Lentopallo: Valtteri Uusitupa (SM 3. A-pojat KauWi) AA B-pojat), Supersarja Aaro Keisanen (SM 3. A-pojat KauWi), Venla Hänninen ja Janika Kotipelto (SM 2. B-tytöt Kuortaneen Lentopallo)

Hiihto: Juuso Mäkelä (Universiadit 3. viesti, 5. pariviesti, 10. 10km p, SM-kisat 18. 15km p Imatra 25. 15km p takaa-ajo Äänekoski 26. 50km v Ylitornio 28. 15km v Äänekoski)

Urheiluseurat palkitsivat

Lehtimäen ampujat ry: Vuoden Ampuja: Marko Talvitie, Vuoden Nuori Ampuja: Eve Pitkäkangas

Alajärven Ankkurit ry:

AA/hiihtojaosto: Veeti Haapa-aho, Heikki Lehtelä, Lilja Lehtelä, Arto Kytölä

AA/yu-jaosto: Aada Piispanen (T10), Hanna Siirilä (T10), Viola Takala (T11), Eevertti Kantanen (P11), Katariina Leppäaho (T12), Sara Vuorela (T12), Anniina Viitasaari (T12), Emmi Pitkäkangas (T12), Emmi Piispanen (T12), Ilona Takala (T13), Milja-Maria Lahti (T13), Seliina Kuoppa-aho (T13), Liinu Järvinen (T13), Henri Pitkäkangas (P13), Ville-Veikko Keski-Levijoki (P14), Olavi Yli-Mannila (P15), Eucabeth Kivikangas (N17), Oskari Leppäaho (M18), Aleksi Yli-Mannila (M18), Juhana Karjanlahti (M19), Teemu Tuomela (M19), Mikko Paavola (M21), Antti Ihamäki (M22)

AA/lentopallojaosto: F-tytöt Emilia Santala, Meea Katajamäki, kehittyjä Eevi Joensuu,Emilia Rantalahti, Saana Hemminki ,kehittyjä Neea Sillanpää, Inka Pitkänen, Nelly Sillanpää kehittyjä Meri Yli-Sikkilä

E-Tytöt Niina Raja-Aho, Milla Siltala, kehittyjä Iida Sillanpää, Rebekka Hauta-Aho, Matleena Uusitalo, kehittyjä Mirka Saarela

D-tytöt Sanni Pitkäkangas, Janetta Hautamäki, kehittyjä Venla Viita-Aho, Roosa Kangastupa, Neea Raja-Aho, kehittyjä Veera Rullpakka,  Tara Anttila, Laura Jokiaho, kehittyjä Fiona Yli-Sissala

C-Tytöt Laura Peräsalo, Lilja Lehtelä, kehittyjä Vilma Rullpakka

B-Tytöt Julia Järvinen, Sofia Haukka, kehittyjä Silja Jokela

B-Pojat Leevi Hautamäki, Miko Kostamo, kehittyjä Valtteri Haavisto

Vuoden Yllättäjät: Valtteri Haavisto, Onni Kivipelto, Anttoni Uusitupa, Ville-Matias Parkkonen, Elias Mertaniemi, Petteri Tyynismaa, Leevi Hautamäki, Miko Kostamo, valmentaja Tuomo Haavisto

Alajärven Ankkurit pesäpallojaosto: AA/junioripesis palkittavat 2019

Vuoden junioripelaaja: Elmeri Koivusalmi

Vuoden junioriulkopelaaja: Lauri Ihamäki

Vuoden lupaava junioripelaaja: Antton Peltomäki

Vuoden juniorivalmentaja: Eemil Peltomäki ja Santeri Särkinen

Vuoden juniorijoukkue: B-pojat

Vuoden juniorituomari: Akseli Heikkilä

Vuoden joukkueenjohtaja: Eija Vainionpää

Vuoden Ankkurityttö: Mirella Nygård

Vuoden Ankkuripoika: Reeti Hirsimäki

Itä-länteen valitut: Kimi Lassila, Antton Peltomäki, Tuukka Etula, Martti Viitasalo, Elmeri Koivusalmi, Eemil Peltomäki, Elmeri Västinsalo, Kari Västinsalo, Jesse Mäntyniemi, Teijo Viitasaari, Elias Särkinen, Elmeri Tuomela

Suomisarja: Joona Peltokangas, Lauri Ihamäki, Juho Ihamäki

Miesten maakuntasarja: Kasper Mäkelä, Jere Peltomäki, Niko Nygård

Naisten maakuntasarja: Veera Antila, Silja Särkinen, Siiri Honko

A-pojat: Tuukka Etula, Martti Viitasalo, Elmeri Koivusalmi

B-pojat: Jami Lassila, Vili Siltala, Lassi Keisala

C-pojat: Jere Peltomäki, Valtteri Viitasaari, Elias Mertaniemi

D-pojat 05: Herrasmiespelaaja: Aatu Mäkelä

Vuoden kehittyjä: Mikko Matintupa

Vuoden pelaaja: Matias Honkaniemi

D-pojat 06: Vuoden pelaaja: Paalanen Mico

Vuoden kehittyjä: Joensuu Aarne

Herrasmiespelaaja: Hänninen Eeli

D-tytöt: Vuoden pelaaja: Vilja Valkonen, Ladypelaaja: Viivi Viirumäki, Vuoden kehittyjä: Sylvia Perälä

E-pojat 07:

Vuoden pelaaja: Niilo Isokangas

Vuoden kehittyjä: Valtteri Herttola

Herrasmiespelaaja: Lauri Rintala

E-pojat 08:

Herrasmies: Jaakko Mikkonen

Kehittyjä: Miska Paalanen

Pelaaja: Jesse Mäntyniemi

E-tytöt 07:

Kehittyjä: Marie Yamaguchi

Lady: Daniela Särkijärvi

Vuoden pelaaja: Olivia Mertaniemi

E-tytöt 08:

Vuoden pelaaja: Esteri Antila

Ladypelaaja: Emilia Salo

Kehittyjä: Minttu Saukko

F-pojat keltainen:

Vuoden pelaaja: Kristian Juoperi

Vuoden kehittyjä: Leevi Hänninen

Tsemppari: Ilari Uusitupa

F-pojat sininen:

Vuoden pelaaja: Joona kangastupa

Herrasmiespelaaja: Eino Latvala

Vuoden kehittyjä: Valtteri salo

F-tytöt:

Vuoden pelaaja: Nelly Sillanpää

Kehittyjä: Jenica Pessinen

Ladypelaaja: Saana Hemminki

Lopuksi palkitaan mitaleilla kaikki G-tytöt ja G-pojat.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.