”Big Brother oli aikamoinen kokemus”

Kuva: Petri Mast/Nelonen Media

Julkaistu:

Aihe:

–Tällaista kokemusta on mahdotonta saada siviilissä.

Laine kertoo, että mieleen jäivät myös psyykkinen ja henkinen kuormitus. Taustalla häärää koko ajan auktoriteetti, jonka käskyjä on toteltava.

–Talossa tekee asioita ja tehtäviä, joita siviilissä tuskin suostuisi kukaan tekemään. Kuten esimerkiksi konttaamista tai käsirautoja rangaistuksena. Vaikka välillä oli raskasta, olen aina ollut henkisesti vahva, joten ihan hirveästi nämä eivät henkisesti hetkauttaneet. Paljon riippui omasta asenteesta.

LAINE sanoo, että paluu siviiliin oli kulttuurishokki. Talossa ollessaan hän kertoo miettineensä koko ajan, että mitä läheiset ja Suomen kansa ajattelevat.

–Me emme tienneet, että sarjaa seurasi niin moni ihminen. Sehän rikkoi katsojaennätyksiä.

Shokki oli myös se, että Laine päätyi lehtien otsikoihin.

–Olen duunari, eikä meille annettu julkisuuskoulutusta. Yhtäkkiä ihmiset kaduilla tunnistavat, tulevat juttelemaan ja haluavat ottaa selfieitä.

Myös suosio yllätti lappajärveläisen.

–Oli mukava tulla ulos ja huomata, että minusta pidetään. Jos kaikki olisivat vihanneet, se olisi ollut kurjaa.

HAKEMINEN ohjelmaan oli päähänpisto. Laine oli tullut yövuorosta kotiin ja selasi puhelintaan, kun uni ei tullut.

–Somessa silmiin osui mainos, joten tylsyyttäni täytin hakemuksen.

Kohta tuli kutsu haastatteluun. Laine pääsi yhä eteenpäin pitkässä hakuprosessissa, kunnes viimein tuli ilmoitus, että hänet oli valittu asiakkaaksi.

–Ajattelin sitten mennä, kun ei ollut muutakaan.

Lähipiiri suhtautui Laineen valintaan hyvin. Laine kertoo pitäneensä läheisensä ajan tasalla hakuprosessin etenemisestä.

–Äiti sanoi, että mene ihmeessä, kun tieto valinnasta tuli. Jälkeenpäin hän sanoi, että hyvin meni.

LAINEEN aktiivinen seuranhaku Tinder-palvelussa nousi esiin jo asukkaita esitellessä. Hän itse kertoo, että kyse oli tuotannollisesta ratkaisusta.

–Ne tekevät ihmisestä hahmon, kun tämä menee taloon. Tinder-harrastukseni oli yksi kommentti, jota tuotanto alkoi viljellä. He tekivät minusta pelimiehen.

Maininta seuranhausta on seurannut Lainetta myös siviiliin.

–Treffipyyntöjä on tullut jokaisessa sosiaalisen median kanavassa, ei pelkästään Tinderissä, mies myhäilee.

Big Brother -talossa pääsi tutustumaan erilaisiin ihmisiin. Laine kertoo, että kokemus opetti henkistä lujuutta, jaksamista ja suvaitsevaisuutta.

–Siellä oli paljon fiksuja ihmisiä, joita oppi paljon sellaisista asioista, joista en ollut edes kiinnostunut ennen kuin menin taloon.

Erityisesti Laine oppi uskonnosta ja seksuaalivähemmistöistä.

–Oli mielenkiintoista kuunnella, koska omassa elämässäni ei ole aiemmin ollut ihmisiä, jotka näistä asioista olisivat puhuneet.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.