Alajärven itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia järjestämässä seitsemän eri toimijaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

SUOMEN itsenäisyyden 102. vuotta juhlistetaan Alajärvellä perjantaina 6. joulukuuta runsain menoin.  Alajärven kirkossa kello 10 ja Lehtimäen kirkossa kello 13 alkavien sanajumalanpalvelusten jälkeen ovat vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille sekä pääjuhla Alajärven seurakuntatalolla ja Lehtimäellä seurakuntakodilla.

Alajärvellä Itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä keskustassa, Kurejoella ja Menkijärvellä, sekä kirkon ympäristössä ja uudella hautausmaalla sijaitseville muistomerkeille. Reserviupseerinaiset sytyttävät kynttilät Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa jumalanpalvelusta, jonka pitää kappalainen Harri Silvolahti, kanttorina Ismo Pitkänen ja kirkossa esiintyy myös Korsukuoro. Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa reserviläisten johtama kunniakäynti ja seppelten lasku sankarihaudoille, jossa Silvolahden johdolla rukous ja virsi.

Seurakuntatalon salissa noin kello 11.30 alkavan ohjelmallisen juhlatilaisuuden musiikkitarjonnan tuottavat Paavolan koulun 6. luokat opettajien johdolla. Seurakunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuo Harri Silvolahti ja juhlapuhujana on Paavolan koulun rehtori Pentti Rentola. Tämän vuoden kulttuuripalkinto myönnetään juhlassa sivistyslautakunnan päätöksen mukaisesti.

Mainos

Itsenäisyyspäivän hämärtyessä iltaa kohti Lions Club Alajärvi-Järviseutu sytyttää ulkotulet vuosien 1918 ja 1939–45 muistomerkeille.

LEHTIMÄEN kirkossa sanajumalanpalveluksen toimittaa kappalainen Harri Silvolahti ja kanttorina on Ismo Pitkänen. Jumalanpalveluksen jälkeen on vuorossa seppelten lasku sankarivainajien muistomerkeille.

Itsenäisyyspäivän juhla jatkuu seurakuntakodilla. Seurakunnan tervehdyksen tuo Harri Silvolahti ja juhlapuhujana on Lehtimäen entinen kirkkoherra Pertti Kriikku. Juhlassa esiintyvät Lehtimäen mieskuoro ja Miia Koivulampi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.