Salibandymiehet selättivät alkukauden paineet

Julkaistu:

Aihe:

Ensimmäisessä ottelussa kaatui Nurmon Jymy 5–3. Maalinteossa onnistuivat ykkös- ja kolmosketjut. Mika Männistö ja Joonas Lassila tekivät pisteet 1+1. Muista maaleista vastasivat Niko Pollari, Taavi Rantala ja Vili Leppäkangas, syöttöpiste merkattiin Arttu Korkea-aholle.

Kauhajoki jäi Alajärven jalkoihin luvuin 10–5 päättyneessä ottelussa. Nyt tehopisteitä merkittiin kaikille kentille. Eero Mannila teki hattutempun, Mika Männistö 2+1, maalin ja syötön saivat pöytäkirjaan Niko Pollari, Henri Heikkinen, Mikko Uurinmäki ja Eetu Pyy, ja Joni Pollari teki yhden maalin. Syöttöjä merkittiin lisäksi Joonas Lassilalle, Niklas Mietalalle ja Kalle Yli-Kesäniemelle.

SYYKSI vaisuun alkukauteen Kalle Yli-Kesäniemi arvelee kaudelle asetetut korkeat tavoitteet. –Paperilla sarjanousu näytti enemmän kuin todennäköiseltä. Kuitenkin joukkue nuorentui viime kaudesta ja uudet vastuunkantajat olivat hieman hakusessa. Ketjujen muodostaminen osoittautui myös haastavaksi. Paine näkyi peleissä: pelattiin hyviä pelejä, mutta voittoa ei vain irronnut. Häviäminen alkoi näkyä pinnan kiristymisenä.

Edellisen turnauksen jälkeen pidettiin palaveri, jossa tilanteesta puhuttiin. –Käytiin pitkä keskustelu realiteeteista ja siitä, että sarjassa pysyminenkin alkaa olla tällä menolla vaakalaudalla.

Valmentaja Marko Pollari lisäsi harjoituksissa painotusta joukkueen asenteeseen sekä laukausten määrään ja laatuun. Pisteet mahdollisti myös positiivisella joukkuehengellä pelaaminen. –Kaikki olivat selvästi miettineet palaverissa käytyjä asioita ja olivat valmiita tekemään kaikkensa joukkueen eteen. Kummassakin pelissä oltiin jo tilanteessa, missä aiemmat pelit olivat luisuneet käsistä, mutta laukausten, yhteishengen ja positiivisuuden kautta niistä päästiin yli.

Ensimmäisen voiton irrottua näkyi helpotus koko joukkueesta, Yli-Kesäniemi totesi. –Kaikki tiesivät, että tuskainen jakso on ohi ja voidaan taas nauttia lajista ja palata omalle tasolle. Sarjanousu on ehkä karannut käsistä, mutta häviämistä tämä joukkue edelleen vihaa eli jokaiseen jäljellä olevaan peliin astelee varmasti nälkäinen ja voitosta pelaava joukkue.

ALAJÄRVI nousi pistetaulukossa sijalle 8. Seuraava turnaus onkin Alajärven kotiturnaus, joka pelataan monitoimihallilla 15. joulukuuta. Silloin vastassa ovat RePi ja SC Kokkola.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.