Kauhavan seurakunnassa aloitetaan YT-neuvottelut joulun jälkeen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KAUHAVAN 19. marraskuuta kokoontunut kirkkoneuvosto päätti aloittaa YT-neuvottelut joulun jälkeen. YT-neuvottelujen tavoitteena on korjata seurakunnan kasvavaa alijäämää vähentämällä henkilöstöä.

Seurakunnan ensi vuoden tulos on jäämässä 400 000 euroa miinukselle. Seurakunnan tulot laskevat tasaisesti, eikä seurakunnan jäsenmäärään ole Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ennusteiden mukaan odotettavissa kasvua.

Henkilöstö muodostaa 60 prosenttia Kauhavan seurakunnan kuluista. Kiinteistöt muodostavat reilut 20 prosenttia, ja loput 20 prosenttia käytetään kirkon palvelukeskuksen, it-palvelujen ja perheneuvonnan kaltaisiin asiantuntijapalveluihin sekä seurakunnan toimintaan.

Talousjohtaja Esa Rämäkkö ja kirkkoherra Jyrki Jormakka perustelevat esitystekstissään, että säästöt on otettava juuri henkilöstön selkänahasta. Kiinteistöistä säästäminen on osoittautunut haastavaksi niiden huonon kysynnän vuoksi, ja seurakuntatoiminnasta taas voidaan säästää enää vähäisiä summia.

–Henkilöstön vähentäminen koko alijäämän tasoittamiseksi merkitsee toiminnan määrän voimakasta laskua ja keskittymistä kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä edellytettävien toimintojen ympärille, he kirjoittavat.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.