Kanttorien työtaakkaa helpotetaan, kun he saavat vedettäväkseen vähemmän musiikkiryhmiä

Kauhavan 19. marraskuuta kokoontunut kirkkoneuvosto päätti, että kanttorit tarvitsee jatkossa vetää harvempia seurakunnan musiikkiryhmiä.

KAUHAVAN 19. marraskuuta kokoontunut kirkkoneuvosto päätti, että kanttorit vetävät jatkossa harvempia seurakunnan musiikkiryhmiä.

Päätöksellä pyritään helpottamaan kanttorien työtaakkaa. Viime aikoina useissa seurakunnan alueella toimivissa kuoroissa on tapahtunut johtajanvaihdoksia. Kaksi Kauhavan kanttoria on joutunut ottamaan hoitaakseen sovittua useampia kuoroja, jotka ovat aiemmin toimineet itsenäisesti tai jotka on hiljattain perustettu.

Aiemmin kolmen kanttorin aikana työskenneltiin mallilla, jossa yhdellä kanttorilla oli vastuullaan enimmillään kolme musiikkiryhmää. Lisäksi saattoi olla avustamista tai satunnaisempaa ohjaamista muissa ryhmissä.

Nyt kirkkoneuvosto hyväksyi kanttorien toivomuksen siitä, että he voivat hoitaa jatkossa yhteensä kahdeksaa musiikkiryhmää: kummatkin kappelikanttorit kolmea ja alueseurakunnan koordinaattorikanttori kahta. Musiikkiryhmiä, jotka he ottavat hoitaakseen, ei vielä nimetty.

Jaa juttu: