Itsenäisyyspäivä näkyy Kauhavalla monessa paikassa

Pääjuhlaa vietetään Härmän kylpylässä itsenäisyyspäivänä perjantaina. Jo edellispäivänä juhlinta aloitetaan Ylihärmän kirkonkylän koululla ja nuorten Kauhava 10 -gaalassa Hela-ravintolassa.

ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ vietetään Kauhavalla monessa paikassa.

Pääjuhla on Härmän kylpylässä itsenäisyyspäivänä perjantaina 6. joulukuuta kello 13 alkaen. Juhlaa edeltävät jumalanpalvelukset ja seppeleenlaskut kaikissa Kauhavan alueen kirkoissa. Pääjuhlassa puhuu Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen ylijohtaja Mika Soininen. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa musiikkiesityksiä ja Kauhavan kulttuuripalkinnon luovutus.

Itsenäisyyspäivän juhlinta aloitetaan kuitenkin jo edellispäivänä, viidesluokkalaisten omalla juhlalla Ylihärmän kirkonkylän koululla torstaina 5. joulukuuta kello 9.30 alkaen. Vuosittain toistuva tapahtuma juhlallisine kättelyineen ja ohjelmineen on osa Kauhavan esi- ja perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Torstaina vietetään myös nuorten Kauhava 10 -gaalaa Hela-ravintolassa. Sen järjestää nuorisovaltuusto.

Myös useat Kauhavan alueen koulut viettävät omia itsenäisyyspäiväjuhliaan ja Härmän ja Kauhavan lukioissa juhlitaan uusia ylioppilaita.
 

Jaa juttu: