JärviS-Energia Oy:n perustaminen askeleen lähempänä

Julkaistu:

Aihe:

Kuntayhtymässä ovat mukana Alajärven kaupunki, Lappajärven kunta ja Vimpelin kunta. Yhteisyritys koskee ainoastaan sähköenergian myyntitoimintaa. Liiketoiminnan siirrossa kuntayhtymän varat ja velat siirtyvät perustetulle osakeyhtiölle. Kuntayhtymän lainojen siirto edellyttää Nordea Bank Oy:n ja Kuntarahoitus Oyj:n lainojen osalta kuntien omavelkaista takausta. Alajärven Osuuspankin lainan osalta riittää ehtona omistuksen pysyvyys ja yrityskiinnitys.

Lisäksi Vimpelin kunnanhallitus katsoo, että JärviS-Energia Oy toiminnan rahoitus tulisi kattaa liiketoiminnasta saatavalla tulorahoituksella niin, että sillä katettaisiin yhtiön lainojen pääomalyhennykset sekä korko- ja muut kulut.

Mainos

Järviseudun Sähkövoiman k.l. on perustettu vuonna 1978. Se on kuntayhtymä, jonka kotipaikka on Alajärvi ja pääasiallinen toimiala Energiapalvelut, energian tuotanto.

Juttua muokattu 19.11.2019 klo 11.10, lisätty tieto Alajärven kaupunginhallituksesta. Juttua muokattu 19.11. klo 11:32, täsmennetty tietoa kuntayhtymän omistussuhteista

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.