Kaupunki luopuu Toivo Loukolan olympiamitalista

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN kaupunki luopuu olympiavoittaja Toivo Loukolan kultamitalista. Elämänlaatulautakunta päätti marraskuussa, että mitali ja muu muistoaineisto palautetaan hänen perillisilleen.

Kortesjärveläislähtöinen Toivo Loukola voitti olympiakultaa 3 000 metrin esteissä Amsterdamissa vuonna 1928. Kisa päättyi Suomen kolmoisvoittoon, ja Loukolan voittoaika 9.21,8 oli silloinen uusi maailmanennätys.  

Loukolan leski ja lapset lahjoittivat kultamitalin ja muun muistoaineiston Kortesjärvelle vuonna 2002. Niitä pidettiin näytillä omassa muistovitriinissään vanhassa jääkärimuseossa yli vuosikymmenen. Ne eivät kuitenkaan mahtuneet esille uusittuun jääkärimuseoon, vaan niitä on pidetty vuosikaudet varastossa.

Nyt ne palautetaan Loukolan perillisille. Elämänlaatulautakunta kertoo, että Urheilumuseo Helsingissä on ollut kiinnostunut ottamaan aineiston vastuulleen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.