Keskinen seuraa Ahosta piirin puheenjohtajana

Esko Ahonen luovutti seuraajalleen Eija-Liisa Keskiselle kukat ja puheenjohtajuuden.
Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri kokoontui lauantaina Vimpelin yhteiskoululla.

ELÄKELIITON Etelä-Pohjanmaan piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Eija-Liisa Keskinen Lehtimäen Eläkeliitosta. Hänen valintaansa perusteltiin työuran aikana kertyneillä monipuolisilla esimiesvalmiuksilla, yhteiskunnallisella aktiivisuudella entisellä kotipaikkakunnallaan Luhangalla, missä Keskinen toimi kunnallispolitiikassa ja Martoissa, sekä Eläkeliiton piirihallituksen ja toimikuntien jäsenyydellä sekä työllä yhdistyskehittäjänä. –Hän on aikaansaava, aloite- ja yhteistyökykyinen, luonnehti Ulla Jokinen esityksessään.

Keskinen kertoi ajatelleensa, ettei ota tehtävää vastaan, koska ei ole juhlapuhuja tai juhlissa kiertelijä. –En osaa hauskuuttaa väkeä, puhun pelkkää asiaa. Olen kuitenkin järjestöihminen, ollut rippikouluiästä alkaen, jolloin menin mukaan seurakunnan toimintaan.

Hän muutti 15 vuotta sitten Keski-Suomesta Etelä-Pohjanmaalle. –En tuntenut ketään, mutta Eläkeliiton tapahtumissa on löytynyt paljon ystäviä, harrastustoimintaa ja menemistä. Nyt tunnen jo paljon väkeä. Tämä on turvallinen porukka, jossa on helppo olla, ei tarvi olla enemmän kuin on, hän luonnehti.

ESKO Ahonen luopui piirin puheenjohtajuudesta. –Minulla oli tarkoitus jäädä Lestijärven kunnanjohtajan virasta eläkkeelle tämän vuoden aikana. Näin ei kuitenkaan valitettavasti käynyt, joten jouduin puntaroimaan työtäni, omaa jaksamistani ja tätä kokopäiväistä tehtävää. Järjestö vaatii aktiivisen, toimivan ja energisen puheenjohtajan. Piirin alueella on 32 yhdistystä, ja jos ne kaksi kertaa vuodessa kiertää, se on 64 matkaa, eivätkä kesälomapäivät siihen riitä.

Ahonen haluaa viedä Lestijärvellä 4,6 miljoonan euron arvoisen koulun rakentamisen ainakin alkuvaiheeseen. Työt alkavat joulukuussa. –Lisäksi meille on tulossa Suomen suurin yksittäinen tuulivoimapuisto, 81 voimalaa. Se vaatii kunnan puolelta vahvaa projektiin osallistumista ja meitä on kunnanvirastolla yhteensä seitsemän työntekijää.

Hän lupasi palata Eläkeliiton tehtäviin myöhemmin, jos terveitä vuosia riittää, ja häntä tarvitaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.