Vimpeli matkalla kohti Japania

Suomi on Japanissa kiinnostava kohde monella tapaa. Vimpeli on alkanut rakentaa yhteyksiä sinne kunnanjohtaja Sami Gustafssonin johdolla. Hän matkustaa Tokioon ensi viikolla, ja ensi kesänä Etelä-Pohjanmaa esittäytyy siellä olympialaisten yhteydessä Business Finlandin Metsä-paviljongissa. Myös kansainvälinen taideyhteistyö on käynnistynyt.

KUNNANJOHTAJA Sami Gustafsson matkustaa Japaniin 23.-29. marraskuuta. Matkaan lähtevät myös Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara sekä Japanissa diplomaattina toiminut Heikki Mäkipää. Matkan tarkoituksena on tavata sekä Business Finlandin ja paikallisen kauppakamarin johtajat, että paikallisia pormestareita. Tapaamisissa valmistellaan kuntien osallistumista olympialaisiin liittyvään Tokio 2020 -tapahtumaan. Järviseutu on mukana Business Finlandin ja Suomen suurlähetystön rakentamassa Metsä-paviljongissa omalla osastollaan, johon alustaviksi teemoiksi on valittu puu ja rakentaminen, matkailu, hyvinvointi ja sauna, ruoka ja juoma sekä start up -yritykset. Tapahtuma on avoinna heinäkuusta joulukuuhun.

–Japanilaiset ovat hyvin kiinnostuneita Suomesta, ja meillä on monia yhteisiä intressejä elinkeinojen, kuten teollisuuden ja matkailun yhteistyökuvioihin, kertoi Gustafsson.

Järviseudulta on alustavasti ilmoittautunut messutapahtumaan kymmenkunta yritystä, ja vielä on tilaa uusille tulijoille. –Vaasan Vasara-messuilla Pohjanmaan Kauppakamarista kysyttiin, voisivatko he lyöttäytyä mukaan. Tässä olisi hyvä väylä viedä isompiakin kokonaisuuksia porukalla maailmalle.

VAIKKA matkalaisten kalenterit ovat jo etukäteen täynnä, yrittävät he raivata 27. päivälle tilaa päästäkseen piipahtamaan Shibuyan kaupungintalolla Tokiossa. Siellä on kyseisenä päivänä esillä kiinalaisen globaalin taideakatemian LPGA:n näyttely, jossa on lasten taidetta neljästä maasta. –Yhtenä maana on Suomi, ja sen edustajana Vimpeli, Gustafsson iloitsee.

Hän on tehnyt aiemmin oman yrityksensä kautta taidematkailupalveluita, ja hänellä on kontakteja alan toimijoihin. –Minuun otettiin yhteyttä, että tekisimmekö kulttuuridiplomaattista yhteistyötä. LPGA pyrkii edistämään eri maiden välejä niin viennin, tuonnin kuin turisminkin suhteen lasten taiteen avulla.

Nopealla aikataululla Vimpelin yhteiskoulun oppilaat toteuttivat opettaja Nina Nahkalan johdolla olympialaisiin liittyvän taideprojektin, jonka tuotokset lähetettiin kunnantalolta Kiinaan. –Upeita taideteoksia, Gustafsson kehuu koululaisten töitä.

On aivan sattumaa, että Gustafsson vierailee Tokiossa juuri samaan aikaan, kun näyttely on siellä esillä. –Kaupungin pormestari on siellä avaamassa tilaisuuden, ja hänen tapaamisensa meillä olikin jo ohjelmaan sovittuna etukäteen. Maailma on pieni!

Osa yhteistyökuviota on, että helmikuussa Vimpelin kunnantalolla järjestetään samantyyppinen taidenäyttely.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.