Paloasemahanke etenee Alajärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi, että Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos -liikelaitoksen johtokunta hyväksyi omasta puolestaan Alajärven paloasemaa koskevan esivuokrasopimusluonnoksen. Paloaseman rakennuttaa ja omistaa Alajärven kaupunki, ja pelastuslaitos vuokraa paloaseman tilat kaupungilta. Vuokrahinnan määrittelyssä käytetään toteutunutta rakennuskustannusta. Vuokran määrä on 40 650 euroa kuukaudessa, 17,80 euroa per neliömetri. Esivuokrasopimuksen hyväksyminen oli edellytyksenä sille, että paloasemaa aletaan rakentaa aiemmin tehtyjen urakkakilpailutusten puitteissa.

4,9 miljoonaa euroa maksava paloasema on kooltaan 2 564,5 neliötä. Siihen kuuluu myös 314 neliön kylmähalli. Paloasemalle on suunniteltu tilat Alajärven paloaseman henkilöstölle ja toiminnoille sekä Alajärven VPK:lle. Lisäksi Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen huoltosuunnitelman mukaisesti Alajärven paloasemalle sijoitetaan koko aluetta palvelevat toiminnot sammutinhuolto, tarra- ja painatuspalvelu sekä pienkonehuolto. Lisäksi paloasemalle sijoitetaan Alajärven kaupungin poikkeusolojen johtokeskus, joka vuokrataan 50/50 periaatteella.

Päätös saa lainvoiman 4. joulukuuta, jolloin työt voidaan aloittaa Kurejoen- ja Koskenvarrenteihin rajoittuvalla tontilla.

KAUPUNGINHALLITUS esittää, että kesällä palaneen Kiinteistö Oy Kitronpuisto V:n G-taloa ei rakenneta uudelleen, ja evästää Kiinteistö Oy Kitronpuistoa neuvottelemaan vielä kertakorvauksen mahdollisesta korottamisesta. Yhtiö on käynyt neuvotteluja vakuutusyhtiön kanssa uudelleenrakentamisesta tai kertakorvauksesta, jolloin rivitaloa ei rakenneta uudelleen. Tarjotun kertakorvauksen määrä on tällä hetkellä 280 000 euroa vähennettynä omavastuuosuudella. Vakuutusyhtiö vastaa purkukustannuksista.  G-talossa oli neljä 45-neliöistä asuntoa. Talo on rakennettu 1989. Se on aravalainsäädännön alainen ja siitä on aravalainaa jäljellä noin 40 000 euroa.

Kitronpuiston tulee hakea Aralta G-talon purkulupaa ja rajoituksista vapauttamista molemmissa tapauksissa. Myös taloon kohdistuva jäljellä oleva Valtiokonttorin laina joudutaan maksamaan pois. Ilman vakuutuskorvausta tähän ei ole varaa. Siinä tapauksessa, että G-talo päätetään rakentaa uudelleen, yhtiö tarvitsee lainaa Valtiokonttorin lainan poismaksamiseksi. Kiinteistö Oy Kitronpuiston käyttöaste on tällä hetkellä noin 88 prosenttia. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.