Kuntoilukeskuksen rakennustyöt alkoivat, mutta rahankeruu jatkuu

Kaivurin kauha lyötiin maahan Evijärven uuden kuntoilukeskuksen tontilla maanantaina 4. marraskuuta. Henrik Aho pietarsaarelaisesta Ostromap-nimisestä mittausfirmasta teki täkymetrillä merkintöjä valua varten 11. marraskuuta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN kuntoilukeskus ry on saanut paikattua rahoitusvajettaan niin, että uuden kuntoilukeskuksen rakennustyöt on saatu aloitettua. Kaivurin kauha lyötiin maahan maanantaina 4. marraskuuta.

–Parhaillaan tehdään massanvaihtoja. Urakoitsijan on tarkoitus saada elementit pystyyn mahdollisimman nopeasti, sillä talvi painaa päälle, kertoi Evijärven kuntoilukeskus ry:n Aimo Sironen sunnuntaina 10. marraskuuta, kun ensimmäinen viikko maanrakennustöitä oli takana.

Tavoitteena on saada keskus käyttökuntoon ensi vuoden kesäkuuksi.

KUNTOILUKESKUKSEN rahoitusvajetta ryhdyttiin kuromaan kiinni tilanteesta, jossa rakennustöiden aloittamiseksi tarvittiin jostain 50 000 euroa (Järviseudun Sanomat 10.10.2019).

Tuo summa saatiin lopulta kasaan, kun kunta tuli vastaan liittymämaksuissa 8 500 euroa, paikallinen yritys Ateno sponsoroi 15 000 euroa ja kannatusjäsenmaksuja saatiin toiset 15 000 euroa.

–Haluamme kiittää rahoitusvajeen paikkaamisesta kaikkia noita tahoja sekä nykyisiä ja entisiä evijärveläisiä, ulkopaikkakuntalaisia jäseniä ja yrittäjiä, Sironen sanoo. –Vaikka hankkeessa on ollut vaikeuksia useampaan otteeseen, niin terveyden edistäminen ja terveysliikunnan mahdollistaminen on syy, miksi hanke on mennyt eteenpäin ja pysynyt elossa. Kiitos ja kumarrus.

Hän lisää kuitenkin, että tuosta 50 000 euron rahoitusvajeesta viidennes katettiin omilla säästöillä.

Sen lisäksi että säästöjä paloi, yhdistys joutui ottamaan lainaa huomattavasti enemmän kuin se oli alun perin suunnitellut, yhteensä 300 000 euroa tontti- ja rakennusvakuutena ja 20 000 euroa henkilötakauksella.

Kokonaisuudessaan hankkeeseen uppoaa omaa rahaa vähintään 40 000 euroa. Sen takia rahankeruu jatkuu.

–Asfaltointi, laitehankinnat, sisustaminen ja niin edelleen ovat rahoitusta vailla, joten kannatusjäsenkampanja jatkuu ja ensi vuoden kortinmyynnillä katetaan puuttuvia euroja. Myös mainosmyyntiä jatketaan sisälle ja nyt myös kantatien puolelle rakennuksen päätyyn.

RAKENNUKSEEN tulee voimaharjoittelutilaa noin 280 neliötä, ryhmäliikuntatilaa 120 neliötä, kestävyys- ja cross training -tilaa 120 neliötä sekä sosiaalitilat.

–Ryhmäliikuntaa, kestävyysliikuntaa ja voimaharjoittelua on kaikille ikäryhmille. Ryhmäliikuntatilassa voidaan järjestää kuntonyrkkeilyä, kengurukenkäjumppaa, pumppia ja niin edelleen, Sironen kertoo. –Otamme toiveita vastaan siihen liittyen, mitä ihmiset haluavat harrastaa kuntoilukeskuksessa, ja teemme yhteistyötä kaikkien liikuntaa ja terveyttä eteenpäin vievien tahojen osalta.

Lämpöratkaisuna on maalämpö. Maalämpöjärjestelmällä tilat pystytään kesäisin myös jäähdyttämään edullisesti.

–Ilmanvaihto on ajanmukainen, ja korkeutta sisätiloissa on noin viisi metriä, Sironen luettelee. –Tilaa on riittävästi, ja ne soveltuvat myös liikuntarajoitteisille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.