Monitoimihalli on yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin areena

Katri Kulmuni sai Säde Alasen valmistaman kukkakimpun Esa Kaunistolta ja Vesa Koivuselta. Taustalla juhlan juontanut Sari Palmu.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Puheiden lisäksi ohjelmassa oli musiikkia, josta vastasivat alajärveläisten nuorten yhtyeet Lipputangonsoittajat ja Oktavia, sekä Alavolin Step-ryhmän esitys Urheiluhullu. Tilaisuus päättyi Maamme-lauluun, nauhan leikkaamiseen ja kahvitukseen. Juhlan jälkeen hallilla oli avoimet ovet yleisölle.

–Komiaa on, se täytyy tunnustaa, kehui juhlapuhuja, elinkeinoministeri, Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni. –Tämä on omalta osaltaan osoitus siitä yritteliäästä hengestä, jota kuntapäättäjillä ja alueen ihmisillä on ollut, että tällainen tila tarvitaan ihmisten harrastuksiin, yhteisöllisyyteen ja hyvinvointiin.

Hän ihasteli hankkeen toteutumisen taustalla olevaa yhteishenkeä, ja toivoi samanlaisen voivan levitä myös muualle: –Jos työllisyysaste ja toimeliaisuus, joka täällä on saavutettu, leviäisi jokaiseen suomalaiseen seutukuntaan, aika moni tämän hallituksen tavoitteista tulisi huomattavasti helpommin toteutettua.

–Paitsi työntekoa, elämä on myös musiikkiesityksiä, liikuntaharrastuksia ja kulttuuria. Yleensä taitaa olla niin, että parhaat hetket niin arjessa kuin juhlassakin koetaan yhdessä: kavereiden kanssa, työporukalla, harrastepiireissä. Maailman muutoksessa yhteisöllisyyden tarve pysyy.

NÄIHIN tiloihin ja tunnelmiin on ollut varsin pitkä ja monivaiheinen tie, totesi valtuuston puheenjohtaja Antti Joensuu. Halli on yksi keino elin-, veto- ja pitovoiman säilyttämiseen alueella, koska se palvelee liikuntaa, kulttuuria, musiikkia ja koulutusta. –Se mahdollistaa monipuolisen yhdessäolon ilon!

Hän mainitsi ensikäyttäjien kommenteissa seitsemäsluokkalaisen parkouraajan kehun: –Tämähän on kuin Seinäjoella! Tähän Etelä-Pohjanmaan liiton johtaja Asko Saartenoja totesi, että ”tätä kun katsoo, voisi sanoa, että vapise, Seinäjoki! Kun täältä alkaa tulla lentopallo-, salibandy- ja koripallojoukkueita, voi olla, että siinä käy seinäjokisille vielä huonosti!

Alajärvi seutukaupunkina on nuorekas ja aktiivinen. –Usein sanotaan, että ihmiset muuttavat pääsääntöisesti työpaikkojen perässä. Viimeaikaiset ilmiöt viittaavat siihen, ettei tämä pidä enää niin hyvin paikkansa. Maakuntajuhlassa Lapualla arkkitehti Anne Stenroos korosti, että megalomaaninen kasvukeskusajattelu ei maailmalla enää pidäkään pintaansa, vaan ihmiset ovat alkaneet hakea toisenlaista, ”riittävän hyvää ” elämää. Logiikka meneekin niin, että siellä, missä ihmisten on hyvä olla, ihmiset haluavat elää ja asua, olla onnellisia, sinne syntyvät uudet työpaikat ja yritykset. Ja näkisin, että Alajärvi on kehittymässä tähän suuntaan.

Ihmiset kaipaavat myös Saartenojan mukaan yhteisöllisyyttä ja kasvokkain kohtaamista, keskustelua ja yhdessä olemista. –Se ei onnistu, jos ei ole kiinnostavia paikkoja ja ympäristöjä, joihin ihmisten on helppo tulla. Todella toivon, että tämä halli muodostuu kaupunkilaisten viihtymisen ja vuorovaikutuksen areenaksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.