Kortesjärveläiset haluavat upouuden seurakuntatalon

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN kappelineuvosto haluaa, että Kortesjärvelle rakennetaan uusi seurakuntatalo.

Kuten aiemmin lokakuussa (Järviseudun Sanomat 16.10.) uutisoitiin, talousjohtaja Esa Rämäkön kanta on, että nykyisen seurakuntatalon käyttö lopetettaisiin 31.12.2020. Sen jälkeen seurakunnan kokoontumisiin käytettäisiin kirkkoa, Palojärven leirikeskusta ja muita Kauhavan seurakunnan kiinteistöjä. Myös mahdollisuudesta käyttää uuteen kouluun tulevia kaupungin nuorisotiloja on neuvoteltu. Seurakunta on jo aiemmin päättänyt luopua vuonna 1972 rakennetusta, kauttaaltaan vaurioituneesta seurakuntatalosta, mutta Rämäkön esitystä tuosta sen tarkasta hylkäämispäivämäärästä ei kuitenkaan ole vielä hyväksytty kirkon päätöksentekoelimissä.

Kortesjärven kappelineuvoston puheenjohtaja Heikki Kielinen on esitellyt kauhavalaisille kahta vaihtoehtoista luonnosta seurakuntatalon uudisrakennuksesta. Toinen vaihtoehto tehtäisiin hirrestä, toinen olisi suurelementeistä tehtävä moduulirakennus.

Kortesjärven kappelineuvostossa toivotaankin, että kirkkoneuvosto ryhtyy toimenpiteisiin Kielisen hankkimien suunnitelmien pohjalta ja laatii tarkemman suunnitelman ja kustannusarvion Kortesjärvelle rakennettavasta uudesta seurakuntatalosta. Kortesjärveläiset haluavat myös, että seurakunta tiedustelee rakennusta varten pankeilta lainansaantimahdollisuuksia 25 vuoden laina-ajaksi.

–Tammikuusta lähtien, kun tuli ilmi että siinä on kosteusvaurioita ja korjaaminen on sen verran kallista ja riskialtista ettei se kannata, meillä (Kortesjärven kappelineuvostolla) on ollut johtoajatuksena, että samalle paikalle laitettaisiin uusi, Kielinen sanoo.

Hän kertoo kuitenkin, että Kauhavan seurakunta ei ole suhtautunut ajatukseen uudisrakennuksesta kovin myötämielisesti.

–Kauhavan päästä haluttaisiin vain, säästösyihin nojaten, että hyödynnettäisiin noita olemattomia väistötiloja.

Mahdollisuutta uudisrakennukseen toteuttamiseen selvitetään syksyn ja talven aikana. Tarkoitus on päättää, minkä kokoinen siitä tulisi, mitä se tulisi maksamaan ja mitkä sen vuosittaiset kulut olisivat.

SEURAKUNTALAISILLE on myöhemmin tarkoitus järjestää avoin tilaisuus, jossa kerrotaan Kortesjärven toimitilojen nykykunnosta ja niitä koskevista vaihtoehtoisista suunnitelmista. Samalla kartoitetaan, haluavatko seurakuntalaiset osallistua uudisrakennuksen kustannuksiin esimerkiksi tietyillä osuuksilla tai lahjoituksilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.