Rannanjärveä esitetään Soinin kunnanjohtajaksi

Soinin kunnanhallitus kokoontui eilen tärkeiden asioiden äärelle.

KUNNANHALLITUS esittää valtuustolle, että kunnanjohtajaksi valitaan HTM Johanna Rannanjärvi Seinäjoelta.

TULOVEROPROSENTTI (21,75) ja kiinteistöveroprosentit esitetään säilytettävän entisinä siitäkin huolimatta, että ensi vuoden talousarvio on jäämässä alijäämäiseksi. Sairastavuuskertoimien tarkistus pienensi Soinin ensi vuoden valtionosuuksia aiemmin ennakoidusta noin 300 000 euroa. Tämän vuoden talouden toteutuma arvioitiin miinukselle noin 250 000 euroa. Riippuen loppuvuoden verotuksesta voi lopullinen tulos olla vähän ennakoitua parempi.

KIMPILAMMENKANKAAN alueen tuulivoimaosayleiskaavan laatiminen tulee myös valtuuston päätettäväksi. Alue sijaitsee Soinin ja Ähtärin rajalla. Energiequelle gmbh:n tavoitteena on yhteensä 34 tuulivoimalaa, joista 10 sijoittuisi Ähtärin kaupungin ja 24 Soinin kunnan alueille. Kuulemis- ja kommentointimahdollisuuksia kaavasuunnitelmista tulee useita eri vaiheissa seuraavan vuoden aikana, ja niiden pohjalta on mahdollista muokata kaavasuunnitelmia.

Lisäksi todettiin, että Saba Invest on perunut Korkeamaan tuulivoimaloita koskevan poikkeuslupahakemuksen. Se haki jo valmiiksi poikkeuslupaa voimaloiden kokonaiskorkeuden nostoon. Samalla asiasta vireillä oleva hallinto-oikeuden käsittely raukeaa. Tuulivoimaprojektin seuraavien toimenpiteiden valmistelu jatkuu.

TEKNISEN johtajan virka on tulossa avoimeksi viranhaltijan jäädessä eläkkeelle vuoden alusta. Kiinteistöhuollon esimieheksi valittiin 10 hakijasta Petri Piipponen.

EVÄITÄ erämaasta -hanke käynnistyy. Hanke sai rahoituksen ilman kuntaosuutta. Tavoitteena on lisätä luontoon ja matkailuun kiinnittyneiden yritysten ja yhdistysten verkostoitumista, tunnettuutta ja markkinointia. Hallitus päätti myös hakea hankerahoitusta Pitäjän elinvoiman innovaatioekosysteemi -hankkeeseen.

Kunta sai Euroopan komissiolta 15 000 euron Wifi4Eu-rahoituksen avoimien langattomien verkkoyhteyksien rakentamiseen. Wifi4Eu-rahoituksen tavoitteena on laajentaa langattoman internetyhteyden saavutettavuutta Euroopan eri puolilla.

KUNNANHALLITUS myönsi 4 000 euron tuen asunnon ostamiseen. Tukea on tänä vuonna myönnetty 11 hakijalle yhteensä yli 31 000 euroa asunnon rakentamiseen tai remontoimiseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.