Kulttuurin ja vapaa-ajan ohjat palasivat omiin käsiin Vimpelissä

Lakeaharjun maisemat kiehtovat. Vimpelissä halutaan rakennusjärjestystä muuttamalla helpottaa vapaa-ajan asunnon muuttamista vakituiseksi asunnoksi.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNTA saa oman vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnan. Kunnanvaltuusto päätti, että ensi vuoden alusta toimintansa aloittaa uusi, seitsemänjäseninen lautakunta. –Tämä on erinomaisen hyvä työkalu kunnalle. Haluan, että lautakuntaan saadaan vapaa-aikasihteerille aktiivisia apukäsiä. Minulla onkin monta listaa, jotka aion häikäilemättömästi jalkauttaa tämän kautta, totesi kunnanjohtaja Sami Gustafsson. Hän esitti, että kunnan kehittämistyöryhmä voitaisiin fuusioida osaksi lautakuntaa. Haloo Vimpelin ryhmäpuheenvuorossa Terhi Honkonen toivoi, että lautakunta näkyisi lasten ja nuorten toiminnan aktivoimisessa. –Tämä ei lisää hallinnon kustannuksia, mutta kehittää kuntaa.

Liikuntasihteeri Ari Takalan siirtyminen Alajärven kaupungin palveluksesta perustettavaan Vimpelin kunnan vapaa-aikasihteerin virkaan hyväksyttiin. Hän on näin ollen vuoden alusta hallinnon toimialan alainen vastuuviranhaltija liikuntapaikkojen hoitajat toimivat hänen alaisuudessaan. Päätös sai valtuustolta aplodit nuijan kopsahdettua pöytään.

VEROPROSENTIT päätettiin säilyttää kuluvan vuoden tasolla kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. Tuloveroprosentti on 22,25, yleinen kiinteistöveroprosentti 1,10, vakituisten asuntojen 0,65, muiden kuin vakituisten asuinrakennusten 1,30, rakentamattomien tonttien (kaava-alueella) 3,00 ja yleishyödyllisten yhteisöjen 0.

Mainos

VALTUUSTO hyväksyi teknisen johtajan kokoaman kaavoituskatsauksen. Vimpelissä on käynnissä kolme kantatie 68:n turvallisuusparannuksiin liittyvää asemakaavamuutosta. Ventilän sekä Patruunantien ja Männikön risteysten osalta asemakaavamuutos on valmis, ja tiesuunnitelmaa käsitellään kunnan toimielimissä. –Hautausmaan kohdan asemakaava tulee käsittelyyn ensi vuonna, kertoi Ville Karjalainen.

Sääksjärven rantaosayleiskaavasta on neuvottelu 12. marraskuuta, minkä jälkeen siitä pidetään yleisötilaisuus. Käynnistymässä on myös keskustan asemakaavan päivitys ja yhtenäistäminen, jolle on varattu rahaa vuosille 2020 ja 2021. Tässä yhteydessä todettiin, että vapaita tontteja on valmiina noin 200 kappaletta. Teollisuusmaata olisi tarkoitus kaavoittaa lisää teollisuusmäelle. Kunnan rakennusjärjestystä suunnitellaan päivitettäväksi niin, että se mahdollistaisi vapaa-ajan asunnon muuttamisen sujuvasti vakituiseksi asunnoksi. Vuosittain tehdään joitakin asumismuodon muutoksia Lakeaharjun alueella sekä Lappajärven ranta-alueella.

JOUNI Leppäaholle myönnettiin ero varavaltuutetun tehtävästä sekä tarkastuslautakunnan jäsenyydestä. Tarkastuslautakuntaan valittiin hänen tilalleen Soile Kautiainen-Hietala.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.