• Ankkureiden Ykköspesis-joukkueen runko koostuu seuran omista nuorista kasvateista.

Ankkurit luottaa omiin poikiin

Alajärven Ankkurit julkisti Ykköspesis-joukkueensa rungon perjantaina.

Tulevalla kaudella joukkuetta johtaa Santeri Särkinen, joka pelasi viime kaudella Ankkureiden Superpesis-joukkueessa sekä luotsasi B-poikien joukkueen SM-pronssille. Joukkueenjohtajana toimii entinen huoltaja Niko Luomala, video- ja viikkovalmentajana Eemil Peltomäki. Tuttuja kasvoja joukkueessa ovat Nestori Yli-Sissala ja Mikael Penninkangas sekä viime kaudella superin paidassa esiintyneet Martti Viitasalmi ja Elmeri Koivusalmi. Uusi hankinta on lukkari Atte Brandt, joka siirtyi Koskenkorvan Urheilujoista. Junioreista joukkueeseen on nostettu Tuukka Etula, Juho Ihamäki, Lauri Ihamäki, Lassi Keisala, Jami Lassila, Anton Peltomäki ja Vili Siltala. Ville Keltikangas pelasi päättyneellä kaudella ykköspesistä Ulvilassa.

Neuvottelut ovat vielä kesken parin pelaajan, toisen pelinjohtajan ja fysiikkavalmentajan kanssa.

–Tavoitteena on, että vuonna 2024, kun seura täyttää 80 vuotta, miehet pelaisivat taas Superissa, naiset Ykköspesiksessä ja olisimme yksi suurimmista kasvattajaseuroista, mitä olemme jo nyt, lisäksi johtava toimija lasten ja nuorten liikuttajana, totesi Juha Tuomela.

Jaa juttu: