Rokotebussi palasi liikenteeseen

Milaja Ketonen ja Paula Etula jakavat influenssarokotuksia rokotebussissa. Kuva: Birgitta Luoma-aho

Julkaistu:

Aihe:

Tiistaina bussi liikkuu Lappajärven ympäristössä pysähtyen aamulla kello 8.30-9.30 Karvalan vanhalla huoltoasemalla, 10.30-11.30 Ylipään vanhalla koululla, 12.30-13.30 Isoniemen venesatamassa ja kello 14-15 Lakaniemen koululla. Keskiviikkona se pysähtyy Hallapurolla kello 9–10, Sääksjärvellä 11–12 ja Itäkylässä 13–14. Kaikilla näillä kylillä pysäkki on nuorisoseuralla. Maanantaina11. marraskuuta auto kulkee Alajärvellä Kurejoen suunnalla ja perjantaina 15. marraskuuta Hoiskon ja Luoma-ahon maisemissa. Tarkempi aikataulu löytyy viime viikon lehdestä.

–Autosta oli aiemmin hyviä kokemuksia, lääkäri Leena Uusitalo toteaa. –Oli ihmisiä, jotka eivät muuten olisi lähteneet rokotukselle, mutta menivät, kun auto sattui kohdalle. Paikasta riippuen kävijöitä oli kuudesta lähes 30 henkeen. –Bussi kiertää nyt aiempaa laajemmalti, vs. avohoidon palveluvastaava Birgitta Luoma-aho lisää.

Maksuttoman rokotuksen saavat kaikki influenssan riskiryhmiin kuuluvat. Autossa voi pistättää myös apteekista itse ostamansa rokotteen, jos ei kuulu riskiryhmään.

–Kuumeisen infektion aikana rokotetta ei tule ottaa. Nuha ei ole este, Uusitalo muistuttaa.

Rokotepäiviä järjestetään kaikilla terveysasemilla. Mikäli niihin osallistuminen ei onnistu, voi rokotusajan varata hoitajalle. Alajärvellä se onnistuu myös sähköisesti hyvis.fi-palvelun kautta. Lapset rokotetaan lastenneuvolassa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.