Ankkurit vetoaa yhteisöön seuran pelastamiseksi

Antti Joensuu kertoi seuran taloustilanteesta. Oikealla Tapio Kantokoski.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Ajattelimme, että 100 euroa per nokka on sopiva summa. Se on todella iso raha arjessa, mutta loppujen lopuksi pieni siitä kaikesta, mitä olemme Ankkureilta saaneet ja tulemme jatkossakin saamaan, totesi seuran pesäpallotyöryhmän jäsen Jarmo Nurmela perjantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Tapahtuma keräsi sankan joukon yleisöä ABC:n ravintolaan. –Ankkurilainen sukupolvien ketju täytyy saada jatkumaan, että voidaan olla ylpeitä seurasta, joka tekee laajalla rintamalla nuorisotyötä ja huippu-urheilua.

Keräykselle perustetaan nettisivu, jossa voi haastaa tuttuja mukaan keräykseen. Lisäksi jokaiseen kotiin Alajärvellä tullaan jakamaan asiasta kertova kirje.

LÄHIPÄIVINÄ ratkeaa, voiko seuramme toiminta jatkua, vai päättyykö se olemassaolo 75 vuoden iässä, totesi pesäpallotyöryhmän puheenjohtaja Tapio Kantokoski. –Ankkurisydämen pulssi on ollut varsin heikko alkusyksyn aikana. Kaikkien tehtyjen toimenpiteiden avulla on saatu annettua tekohengitystä ja pulssi on hiukan vahvistunut, mutta kunnossa tämä potilas ei vielä ole.

Seuran puheenjohtaja Antti Joensuu muistutti, että lasten ja nuorten liikunta on seuran tärkein toimintamuoto. Noin 500 lasta harrastaa ja kilpailee eri jaostojen alla. –Se on tärkein lähtökohta, miksi seuratyötä tehdään. Tarvitaan myös esikuvia.

Periaate seurassa on, että asioista puhutaan avoimesti ja rehellisesti. –Vuosi oli vaikea, kun edustusjoukkue putosi Superpesiksestä. Viime vuosien aikana on muodostunut alijäämää, jota on jouduttu hoitamaan velkarahalla. Uutta, pitkäaikaista lainaa toimintaa varten on 125 000 euroa, jota takaa kolmatta kymmentä yksityistä takaajaa. Pitkäaikaista lainaa on lisäksi eri ajalta 200 000 euroa. Sen lisäksi on noin 80 000 lyhytaikaista lainaa kuluneen kauden palkoista ja ostolaskuista. Tätä myyntipuoli lähtee kirimään kiinni ensi kaudella.

Menoja on jo karsittu kovalla kädellä: ensi kauden toimintamenot on puolitettu budjettiin. –Tällä hetkellä meillä ei ole yhtään palkallista ihmistä. Ensi kaudella toiminnanjohtaja Timo Kallio tekee 0,3-0,4 työvuotta, kaikki muu tehdään talkoilla. Taloushallinto ja seuran muu hallinto on siirretty toimivaksi sähköisesti, joten talouden seuranta on reaaliaikaista. Pääsääntöisesti suuret tukijat ovat lähteneet tukemaan Ankkureita. uusi taloustyöryhmä lähtee hoitamaan taloutta ja hankkimaan rahaa myyntityöllä, Joensuu kertoi. –Teemme kaiken paikallisesti, kotikylän toimintana, edustuksessa ja muissa joukkueissa.

Myös strategia ja tavoitteet on päivitetty. –Pesäpallon parissa harrastajia on enemmän kuin koskaan, noin 350 lasta ja nuorta. Ensi kaudella eri sarjoissa pelaa 20 joukkuetta. Sen lisäksi on panostettu matalan kynnyksen maksuttomaan toimintaan. Seuran toiminnassa voi nauttia liikunnasta jo 2-vuotiaasta lähtien liikuntaleikkikoulussa, kertoi junioritoiminnan johtaja Anna Tuomola.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.