Alajärvi huolissaan valtatien talvikunnossapidosta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Alajärven kaupunki pitää tärkeänä, että valtatien 16 tieluokitukset ja sitä kautta kunnossapito/hoitoluokitukset pysyvät korkeimmalla mahdollisella tasolla. Raskaan liikenteen osalta valtatien ja 7120-tien risteysalue on vaarallinen. Kyseisestä ”Rautian” risteyksestä vasemmalle käännyttäessä liikenteen jakajan korkeusasema estää näkemästä Lapuan suunnasta saapuvan liikenteen. Risteysalueen kanavointi ja geometria tulisi suunnitella ja rakentaa uudelleen.

Valtatien talvikunnossapito Alajärven ja Kyyjärven välillä on ollut heikkotasoista. Vähentyneen lumenaurauksen vuoksi tien pintaan muodostuu polannetta, joka on aiheuttanut tieltä suistumisia ja jopa kuolemaan johtaneita onnettomuuksia.  Viime keväänä Hoiskon ja Möksyn välillä oli kymmenien rekkojen jono odottamassa liukkauden torjuntaa, todetaan kirjeessä.

Raskaan liikenteen liikennemäärät ovat tiellä 16 lisääntyneet muun muassa Äänekosken biotuotetehtaan valmistumisen myötä ja tulevat jatkossa lisääntymään myös Keitele Group Oy:n Alajärven sahalle jo tehtyjen ja päätettyjen investointien johdosta. Tämän vuoksi tien 16 päällysteen uusimiseen ja korjauksiin tulee varata riittävästi varoja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.