Äidin ja tyttären yhteinen kirjaprojekti sai jatkoa

Kati ja Alina Keski-Mäenpää ovat valmiita kirjoittamaan kolmannenkin kirjan Taimin ja Lukan seikkailuista, mikäli kustantaja sitä pyytää.

Julkaistu:

Aihe:

–Ensimmäisen kirjan jälkeen saimme lukijoilta palautetta, että enemmän sivuja, jännitystä ja eläimiä! Kaikki toteutettiin. Liikaa jännitystä ei kuitenkaan ole, ettei lukijoilta mene yöunet, lupasi Kati Keski-Mäenpää.

Hildan haamussa kymmenvuotias parivaljakko Taimi ja Luka osallistuvat perheineen leirille saarella, jolla alkaa tapahtua outoja asioita. Kirjojen juonta on ideoitu koko perheen voimin, sohvalla ovat istuneet välillä vanhemmat ja kaikki neljä lasta pohtimassa, mitä hauskoja ja hurjia tapahtumia kirjoissa voisi olla. Kun juoni on selvillä, on kirjoittaminen ollut sujuvaa. Äiti ja tytär ovat kirjoittaneet vuorotellen, lukeneet tekstiä ääneen ja toinen on antanut palautetta sekä korjausehdotuksia. Kirjoittaminen on ollut yhteistä laatuaikaa: sitä varten on lähdetty mökille kahdestaan. Myös kirjamessuille suuntautuvista matkoista he nauttivat yhdessä.

KIRJOISSA on kiinnitetty huomiota helppolukuisuuteen: selkeä kieli, lyhyet lauseet, lyhyet luvut, joiden lopussa on koukku, joka houkuttelee lukemaan seuraavankin luvun, huumoria ja sopivan isokokoinen teksti. –Lämmittävintä palautetta on ollut, kun jotkut pojat ovat kertoneet, että tämä oli ensimmäinen kirja, jonka ovat lukeneet loppuun asti. Pyrimme siihen, että sellainenkin, joka ei lue harrastuksekseen, jaksaisi lukea kirjan.

Kirjoja on tilattu paljon kouluille.  Alina on kiertänyt kaikki Alajärven neljännet luokat kertomassa kirjastaan osana kirjaston lukemisen edistämishanketta. Kati Keski-Mäenpää on itse neljännen luokan opettaja Taimelassa, ja siellä myös Hildan haamu on jo ehditty lukea ääneen pareittain. –Se on kuulemma edellistäkin parempi!

ALINA Keski-Mäenpää harrastaa tanssia, saksofonin soittoa ja erityisesti fantasiakirjojen lukemista. –Tykkään jännityksestä.

Hän suunnittelee jatkavansa kirjoittamista, ainakin harrastuksena. –Olen kirjoittanut viisivuotiaasta asti tarinoita, ja kahdeksanvuotiaana kaksi nukketeatterinäytelmää päiväkodille. Nyt olen alkanut kirjoittaa fantasiaa.

TV- ja radiohaastatteluita, kouluvierailuja esiintyminen Helsingin Kirjamessuilla lasten- ja nuortendekkaristien joukossa, ehdokkuus parhaaksi lasten- ja nuortenkirjaksi Lukuvarkaus-kisassa. Viime vuonna, 10-vuotiaana, esikoiskirjansa julkaisseelle Alina Keski-Mäenpäälle julkisuus on ollut luonteva ja positiivinen asia. –Se, että olen esiintynyt, on muuttanut minua, olen rohkaistunut: aiemmin en voinut lukea ääneen tai puhua isolle yleisölle, nyt 11-vuotias Alina kertoi.

Kasvatustieteiden tohtori ja opettaja Kati Keski-Mäenpää on julkaissut aiemmin kolme kirjaa: Lähetysseuran kustantamat Puhuvat kädet (kuurojen työstä Etiopiassa) ja Yllätyksiä opetusvälinevarastossa (opetusta ja tutkimusta Etiopiassa) sekä omakustanteena toteutetun Jaettu matka – Sadun syöpätarina, yhdessä Satu Hietalan kanssa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.