Kun osaa auttaa, uskaltaa auttaa – Vapepa tutuksi nuorille

Julkaistu:

Aihe:

Maksuton, 16–29 -vuotiaille tarkoitettu tilaisuus järjestetään Alajärven Nuorisovintillä tiistaina 22.10.2019 klo 17–20.30.

–Osallistumalla saat selville, mitä vapaaehtoinen pelastuspalvelu tekee ja mitä valmiustoiminta Punaisessa Ristissä tarkoittaa, sekä kuinka nuoret voivat osallistua valmiustoimintaan, kertoi SPR:n nuorisotoiminnan kehittäjä Anne Pälve. –Kurssilla kuullaan lisäksi mielenkiintoinen viranomaisen puheenvuoro Vapepan roolista poliisin näkökulmasta. Puheenvuoron pitää komisario Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

VAPAAEHTOINEN pelastuspalvelu Vapepa on 53 järjestön verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös esimerkiksi antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa.

–Vapepan toiminnassa mukana oleva pääsee osallistumaan ja seuraamaan kuinka eri viranomaiset, kuten poliisi ja palokunta toimivat erilaisissa onnettomuuksissa ja kriisitilanteissa. Siitä on siten etua, jos on kiinnostunut hakeutumaan näille aloille.

–Tapahtumaan kannattaa lähteä, koska silloin pääsee mukaan toimintaan, jossa voi auttaa muita käytännönläheisellä tavalla. Kun osaa auttaa, niin silloin myös uskaltaa auttaa. Vapepassa on monenlaisia tehtäviä: voi olla mukana yhdessä tai useammassa erilaisessa toiminnassa. Samalla tutustuu uusiin ihmisiin.

Kurssille voi ilmoittautua 20. lokakuuta mennessä osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/vapepan_peruskurssi_n_16_29_vuotiaille

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.