Kuntaportit kantateille

Kunnanjohtaja Teemu Kejonen, uusi rakennusmestari Juha Sadeharju ja kunnaninsinööri Tuomo Saari sekä Kauhavan suuntaisen tien varteen, lähelle Haapikylän risteystä noussut kuntaportti.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELLE johtavien kantateiden varteen ilmestyi viime viikolla niin sanotut kuntaportit, joilla matkaajat toivotetaan tervetulleiksi itseään suurempaan kuntaan.

Taustalla on kantatien kehittäminen. Elyn kanssa käydyssä keskustelussa oli noussut esiin ajatus siitä, että olisi hyvä, jos kantatien varressa olisi kuntaportit. Siitä se eteni niin, että kaksi vuotta sitten, Evijärven kunnan 150-vuotisjuhlavuonna, koululaisille järjestettiin suunnittelukilpailu. Sen pohjalta on ideoitu lopullista porttien toteutusta.

–Sieltä tuli aika monen näköistä ideaa. Sanotaanko, että sellaisia hieman epärealistisiakin, kunnanjohtaja Teemu Kejonen naurahtaa. –Mutta niistä pystyttiin lopulta tiettyjä osia hyödyntämään. Itse näkisin, että se ehdotusten kuvio siellä pohjalla näkyy lopputuloksessa.

Porttien rakentamisessa hyödynnettiin myös paikallista osaamista. Ateno on työstänyt niihin metallilevyt, joissa lukee kunnan slogan ja tervehdys. Myös materiaalit on hankittu Evijärveltä ja lähialueelta. Rakennustyöt tehtiin kunnan teknisen toimen voimin kunnan varikolla. Hintaa niille tuli yhteensä nelisen tuhatta euroa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.