Evijärven seurakuntatalon purku alkaa loppukuusta

Evijärven seurakuntatalon purku alkaa 21. lokakuuta. Purkamiseen on varattu kuusi viikkoa. Tällä hetkellä seurakuntatalon pihassa on iso kontti, johon tyhjennetään loput irtotavarat ennen purkamisen aloittamista.

EVIJÄRVEN seurakuntatalon purku alkaa 21. lokakuuta.

Purkamiseen on varattu kuusi viikkoa. Tällä hetkellä seurakuntatalon pihassa on iso kontti, johon tyhjennetään loput irtotavarat ennen purkamisen aloittamista.

Kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan 19. kesäkuuta, että seurakuntatalo puretaan. Siihen liittyvistä järjestelyistä vastaa kiinteistötoimikunta. Kiinteistötoimikunta kokoontui 12. elokuuta ja kutsui Seinäjoen seurakunnasta eläkkeelle jääneen kiinteistöpäällikön Juha Tupelin hoitamaan purku-urakkatarjousten organisointia ja toteutusta. 

Purkutarjoukset pyydettiin 12. syyskuuta mennessä. Niitä saatiin viisi. Toimikunta päätti esittää edullisinta tarjousta kirkkoneuvostolle, joka esityksen mukaisesti 19. syyskuuta valitsi seurantatalon purkajaksi Pohjanmaan Erikoispurku Oy:n Kuortaneelta. Heidän verollinen tarjoushintansa oli 35 898 euroa.

–Sitä voi pitää hyvin edullisena tarjouksena, kirkkoherra Aki Paavola toteaa.

UUDEN seurakuntatalon rakentamisesta ei ole tehty päätöksiä, koska ensin pitää selvittää kaikki muut mahdolliset vaihtoehdot. 

–Tuomiokapituli suosittelee tässä tilanteessa seurakunnalle vuokratiloja, koska veronmaksajien määrä vähenee ja seurakunnan talous heikkenee tulevina vuosina ennusteiden mukaan, Paavola kertoo.

Jaa juttu: