JPK:n kausi käynnistyy: luvassa aktiivista, tapahtumarikasta jääkiekkoa

JPK:n edustusjoukkue treenaa kolme kertaa viikossa. Jussi Virtanen ja Juha Huvila suunnittelevat harjoitukset.
JPK:N edustusjoukkueen pelikausi pyörähtää käyntiin lauantaina vierasottelulla Muik Hockeytä vastaan ja sunnuntaina kotiottelussa vastaan asettuu APV II kello 16.30. Joukkuetta luotsaava Juha Huvila odottaa kauden aloitusta innolla. –Elokuun alusta on harjoiteltu kovaa. Pelit näyttävät, missä mennään, ja mitä pitää vielä treenata.

Joukkue asetti itselleen tavoitteeksi olla lohkonsa, III divarin 3-lohkon, kahden parhaan joukossa. Silloin pääsisi karsimaan noususta. Huvila ei ole perehtynyt syvemmin lohkossa pelaavien vastustajien tekemiseen, vaan fokus on ollut omassa harjoittelussa ja valmistautumisessa. –Kyllä siellä pelaa tuttujakin, vahvan pelaajataustan omaava Huvila toteaa.

Joukkueen pelaajarinki on vahvistunut viime kaudesta. Edustusjoukkueen ja B-poikien muodostamassa ringissä harjoittelee 30 pelaajaa ja pelipaikoista kilpaillaan. –Olemme yhtenäistäneet joukkueiden pelitapaa. Odotan joukkueelta sitoutumista, aktiivista pelaamista molempiin suuntiin sekä joukkueen eteen pelaamista. Sillä pärjätään varmasti. Joukkue on nuori, joten sen kehittämispotentiaali on suuri. Porukka on liikkuvaa, ja luvassa on aktiivista kiekkoa: tapahtumia riittää, kun molempiin päihin mennään täysillä.

–Pelaajat ovat omaksuneet toimintakulttuurin muutoksen ja ovat innokkaasti mukana, kertoi valmennuspäällikkö Jussi Virtanen. –Uskon, että Juhan ammattitaito ja pelaajalähtöinen valmentaminen ovat isossa roolissa tässä. Joukkueessa on hyvä henki.

–Teemme tätä yhdessä, Jussi on hyvänä tukena jäällä, sparraa pelaajia ja auttaa harjoitusten suunnittelussa.

Mukana joukkueiden valmennuksessa ovat myös Ari Särkijärvi ja Kyösti Viinamäki.

–Toiminnan taso on parasta, mitä on ollut tämän jäähallin aikana, arvioi jäähalliyhtiön ja JPK:n hallituksiin kuuluva Pasi Kari.

EDUSTUSJOUKKUEESSA jatkavat Jere Vainio, Sampo Peura, Mika Ilomäki, Jukka-Markus Alanen, Oskari Koskenmäki, Antti Kyllönen, Jere Lapinkorpi, Niko Mäkelä, Lauri Männistö, Mitja Mäntyniemi, Aatu Saikkonen, Sami Uurinmäki ja Santeri Kari, joka pääsee armeijasta joulukuussa. Jussi Turja lopetti peliuransa viime kauden jälkeen. Vimpeliläislähtöinen Pauli Sova ja evijärveläinen Petri Hietala palasivat joukkueeseen tauon jälkeen, samoin lajin parissa nähdään jälleen Kristian Kultavuori ja Mikael Isoniemi.

Uusia pelaajia ovat muualta JPK:n paitaan siirtyneet Kalle Hentunen, ja Miikka Rintala, jonka molemmat vanhemmat ovat kotoisin Kortesjärveltä, sekä harrastejoukkueesta tulevat Jussi Kujala sekä Olli-Matti Rintamäki. Maalivahdeista Jesse Laasala viettää ensi talven armeijassa, ja peliajasta taistelevat Miikka Rintala sekä B-junioreissa pelaavat Tuomo Sillanpää sekä Konsta Turja.

Mainos

HYVÄ toiminnan taso on Karin ja JPK:n puheenjohtajan Petri Koskenmäen arvion mukaan se, mikä tuo JPK:n riveihin urheilijoita myös muista seuroista. Siirtosopimuksia on tehty tälle kaudelle parikymmentä.

Jäähallin ovi käy tiheään

JÄRVISEUDUN jäähalliyhtiön syksyn iso asia on, että hallin nimi myytiin. Entinen Järviseudun jäähalli tunnetaan nyt nimellä JKH-Areena, kertoi jäähalliyhtiön puheenjohtaja Harri Hakala.

Jäähalliyhtiö ja JPK pyrkivät pitämään harrastusmaksut edullisina ja panostavat turvallisuuteen. Hallia kehitetään jatkuvasti: viime kaudelle tuli käyttöön lämmön talteenotto, nyt valaistus on vaihdettu ledeihin. –Isompi lähivuosien investointi on sosiaalitilojen laajentaminen, että voitaisiin järjestää isompia turnauksia. Lisäksi ulkokaukaloa tekojäällä kaavaillaan hallin viereen.

JÄÄHALLIN ovi käy laskelmien mukaan 70 000 kertaa kauden aikana. Alajärvelle tullaan kiekon vuoksi seutukunnan alueelta ja kauempaakin. Muualta tulevat käyttävät samalla kaupungin palveluita, mutta mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa laadukkaassa valmennuksessa on myös kilpailuvaltti muuttajien suhteen työpaikan, edullisen asumisen ja helpon arjen lisäksi.

–Täällä on tilaa kaikille harrastajille ja tarvittaessa tehdään lisää, Hakala lupaa.

3–8 -vuotiaille tarkoitettu Oma Sp-luistelu- ja kiekkokoulu käynnistyy 1. lokakuuta. Muijakiekon rinnalle on aloitettu vasta-alkajien ryhmä. Juniorijoukkueita ikäluokissa F-B pelaa sarjoissa tällä kaudella 12.  

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.