Sivuluisurockissa juhlivat tuhannet ihmiset

Julkaistu:

Aihe:

LAUANTAINA saapuessaan Kortesjärven Jääkärintien ympäristöön moni vierailija saattoi hieraista silmiään, kun keskelle rauhallisen maalaistaajaman kylänraittia oli rakentunut upea viihtyisä festarialue. Kortesjärven kylätaajamaan oli rakentunut kaksi esiintymislavaa, joista päälava sijaitsi entisen Suomelan kauppahuoneen ja Säästöpankin välisessä kulmauksessa. Toinen lava oli rakennettu Pub Sivuluisun kiinteistön edustalle.

Koko festariprojektin vetäjät, Jussi Tuomaala ja Ville Nieminen katselevat aluetta tarkalla silmällä. Pitkäjänteinen työskentely ja valmistelu oli saapunut viimein siihen pisteeseen, että kovin työ projektissa alkaa olla takanapäin. Väsymys paistaa molempien kasvoilta hymyn takaa. Miehet lähettävät kiitoksensa tapahtuman toteutuksessa auttaneille osapuolille.

–Pitää varmaan sanoa klassisesti, että olemme väsyneitä, mutta onnellisia. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin tänä iltana. Aika ympäripyöreitä päiviä olemme vääntäneet viimeisen viikon aikana. Ilman vapaaehtoistyöntekijöitä tämä ei olisi onnistunut millään. Todella iso kiitos heille kaikille. Tälläkin hetkellä täällä alueella työskentelee toistakymmentä vapaaehtoista, Nieminen kertoo.

–Tämän lisäksi myös yhteistyökumppaneillemme suuret kiitokset. Heitä saatiin tähän järjestämiseen pienempiä ja isompia. Paikalliset yritykset lähtivät hyvin mukaan ja kaikilla oli alusta alkaen hyvä tekemisen meininki, Tuomaala kehuu.

KOTIMAISEN musiikin suosio on ollut jatkuvassa nousujohteessa. Merkillepantavaa Sivuluisurock-festarin yleisössä oli se, että kävijöitä tapahtumassa oli todella monesta eri ikäluokasta. Festariprojektin vetäjät arvioivat ikähaitarin laajuuden johtuvan siitä, että kotimaisen musiikin suosio on tällä hetkellä korkeaa iästä riippumatta.

–Meidän bändien kavalkadi on sellainen, että siinä on kaikille jotain. Esimerkiksi Kakea kuuntelevat kaikki vauvasta vaariin, Nieminen kommentoi.

Yksi keskeinen festivaalien onnistumisen elementti on se, että hyvin sujuneiden järjestelyjen lisäksi itse tapahtumapäivänä alueelle saapuu yleisöä. Tuomaala oli todella tyytyväinen väkimäärään, jonka havaitsi saapuneen seuraamaan keikkoja festivaalialueelle.

–Mahtavaa, että ihmiset ovat saapuneet paikalle ja löytäneet tapahtuman. Jos kaikki menee hyvin, niin ehkä mahdollisesti tapahtuma voi saada joskus jatkoakin, jos tässä vaan kaikki menee hyvin loppuun asti.  Se ei ole missään nimessä mahdottomuus. Kaikki on mahdollista, Tuomaala ilmoittaa.

Juhlat Jääkärintiellä kestivät pitkään lauantai-iltapäivästä sunnuntain pikkutunneille. Yleisö oli esityksissä hyvin mukana ja artistien esiintymiset sujuivat muutamia pieniä lyhyitä teknisiä ongelmia lukuun ottamatta erinomaisesti. Koko festivaalitapahtumaa voi kutsua kainostelematta jättimenestykseksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.