Viesti meni menojaan toisella puoliajalla

Julkaistu:

Aihe:

KJV/KANUN taival Vaasan piirin kuudennen divisioonassa jatkui elokuun yhdeksäntenä päivänä kotiottelulla Vähänkyrön Viestiä vastaan Kortesjärven keskuskentällä. Ottelussa tuomarina toimi Kari Fränti.  KJV/Kanu lähti otteluun metsästämään avauspisteitään yläloppusarjassa lapualaista Virkiä/2 vastaan koetun tappiollisen avauksen jälkeen.

Vähäkyröläiset olivat syyskierroksen kahden ensimmäisen ottelunsa aikana saavuttaneet yhden pisteen tasapelistä Fc Korsholm/2 vastaan. Joukkueen miehistössä pelaava Tuomas Vanhala kommentoi ennen pelin alkua asetelmien kamppailua kohtaan olevan mielenkiintoiset.

–Perussuoritusta lähdemme hakemaan. Pelaajia on tarvittava määrä ja vaihtopenkillekin saimme mukaan porukkaa, joten siinä mielessä lähtökohdat vieraspeliin ovat meidän osaltamme kunnossa. Pelaan tänään ensimmäistä kertaa kortesjärveläisiä vastaan, mutta tiedän heidän selviytyneen jatkoon alkulohkostaan viimeisimpänä joukkueena, joten uskon että vastassa on varmasti sisukas joukkue, Vanhala kommentoi.

Vanhala pitää jalkapallomahdollisuuksien turvaamista pienissä pohjalaispitäjissä erittäin tärkeänä.

–Se on mielestäni lajin kannalta erittäin keskeistä, sillä asia on edellytys sille, että joukkueet pystyvät pelaamaan. Pienten paikkakuntien joukkueet tuovat aina hyvin väriä sarjaan. Monesti pienillä paikkakunnilla lajiin suhtaudutaan todella intohimoisesti ja hyvällä asenteella, Vanhala sanoo.

PELI lähti käyntiin odotetun tasaisena. Ensimmäisen todellisen vaaranpaikan rakensi vierasjoukkue, mutta keskelle maalia suuntautuneen voimakkaan laukauksen torjui upeasti kulmapotkuksi kotijoukkueen maalivahti Pekka Kivikangas.

Vähäkyröläiset saivat ottelussa puolen tunnin kohdalla vapaapotkun suhteellisen vaarattoman näköisestä paikasta, mutta KJV/Kanun purkuyrityksen epäonnistuessa pääsi vierasjoukkue tykittämään 16 metrin rajan tuntumasta vastustamattomasti maalin vasempaan alakulmaan. Tämän myötä vähäkyröläiset siirtyivät vierasjohtoon.

Sinivalkoinen kotijoukkue kuittasi kuitenkin tilanteen nopeasti. Viisi minuuttia maalin jälkeen Jesse Piri pääsi karkaamaan läpiajoon upean läpisyötön pohjustamana ja viimeisteli toppareiden ahdistelusta huolimatta tyylikkään 1-1 tasoituksen KJV/Kanulle. Maalin jälkeen pelin rytmi tasaantui ja ottelussa siirryttiin tauolle edellä mainitussa tilanteessa.

Kamppailun ratkaisu nähtiin puoliajan jälkeen, kun Viesti onnistui karkaamaan nopeasti kolmen maalin karkumatkalle. Niko Rannan päivän toinen osuma seitsemännelläkymmenennellä minuutilla sinetöi ottelun loppulukemat 1-5 vähäkyröläisille. Lopputuloksen myötä KJV/Kanu jatkaa vielä avausvoittonsa metsästystä yläloppusarjassa, kun taas vähäkyröläiset vakiinnuttivat paikkaansa sarjan keskivaiheilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.