Kauhavan vastaanottokeskus lakkautetaan viimeistään ensi vuoden alusta

Julkaistu:

Aihe:

Kauhavan vastaanottokeskus lakkautetaan viimeistään ensi vuoden alusta.

–Kauhavan vastaanottokeskuksen asiakkaat siirtyvät Maahanmuuttoviraston tilannekeskuksen koordinoimana muihin vastaanottokeskuksiin viimeistään vastaanottokeskuksen lakkautumisen määräpäivämäärään mennessä. Asiakkaat, jotka saavat oleskeluluvan Suomeen, siirtyvät kuntaan tai kuntiin, kertoo Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Mikko Välisalo.

Maahanmuuttovirasto on päättänyt vastaanottokeskusten paikkamäärien supistuksista ja sopimusten irtisanomisista. Yhteensä vastaanottokeskuksista vähennetään noin 800 paikkaa.

Uusien turvapaikanhakijoiden määrä on pysynyt edelleen varsin maltillisena. Viraston arvion mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna alle 3 000 turvapaikanhakijaa, ja uusintahakemuksia jätetään noin 2 000. Vastaanottojärjestelmässä on nyt kirjoilla noin 9 500 turvapaikanhakijaa, joista noin 5 600 asuu erilaisissa vastaanottokeskuksissa.

Maahanmuuttovirasto pyrkii pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana. Tällä hetkellä käytettävissä on noin 400 ylimääräistä paikkaa ja virasto arvioi tarvittavan paikkamäärän laskevan vielä usealla sadalla vuoden 2019 toisella puoliskolla.

SPR:n alla olevassa Kauhavan vastaanottokeskuksessa on 200 paikkaa. Sen lisäksi toiminta lakkaa kokonaan Karkun vastaanottokeskuksesta Sastamalassa (120 paikkaa) ja Valolinnan vastaanottokeskuksesta Heinolassa (170 paikkaa). Lisäksi paikkamäärää supistetaan useilla kymmenillä neljästä muusta Suomen vastaanottokeskuksesta.

Juttua päivitetty klo 16.46 Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Mikko Välisalon kommentilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.