Järvi-Veikot suurviestin sykkeessä

Jukolan viesti ja Venlojen viesti juostiin Kangasalla 15.- 16.6. Kortesjärven Järvi-Veikot osallistuivat viesteihin yhteensä viidellä joukkueella. Viestit voittivat ruotsalainen Stora Tuna OK sekä norjalainen Fredrikstad SK.

SUUNNISTAJIEN joulu, juhannus ja uusivuosi samassa paketissa eli Jukolan viesti sekä Venlojen viesti juostiin 15.6- 16.6. Kangasalla. Edellisten vuosien tapaan Kortesjärven Järvi-Veikoilta lähti tänäkin vuonna viesteihin useita iskukykyisiä ja laadukkaita joukkueita: kaksi miesten viestiin ja kolme Venlojen viestiin. Kilpailu oli osallistujamäärältään kaikkien aikojen suurin suunnistustapahtuma yli 20 000 kilpailijallaan.

Venlojen viestissä kortesjärveläisten ensimmäisellä osuudella juoksi evijärveläinen Aida Koivisto. Nuori Koivisto selätti perinteisesti haastavan ensimmäisen osuuden tyylikkäästi. Koiviston jälkeen viestiä KJV:n osalta jatkoivat sisarukset Helena Hakala sekä Eeva-Liisa Hakala. Puhtaat suoritukset pitivät joukkueen vahvasti mukana taistelussa 400 parhaan joukosta. Ankkurina juossut Essi Yli-Pelkola ylitti lopulta maaliviivan sijalla 388. Tulokseen voi olla tyytyväinen edellisen vuoden tuloksen paranneen melkein 200 sijalla.

JUKOLAN viestissä Järvi-Veikkojen ykkösjoukkueen avaajana toimi kortesjärveläinen Antti Hakala. Rutinoituneena avaajana tunnetun Hakalan avausosuuden jälkeen KJV:n edesottamukset jatkuivat tasaisina. Toisella ja kolmannella osuudella juosseet evijärveläiset yösuunnistuksen erikoismiehet Juhani sekä Kari Koivisto tekivät odotetun tasavarmaa jälkeä Hepolammen pimeässä yössä. Aamun valjetessa Koivistojen osuuksien jälkeen KJV:n joukkue kulki viestissä sijalla 546.

Lyhyillä osuuksilla päivän alkaessa valjeta ykkösjoukkueen viestiä veivät kortesjärveläiset Heikki Hakala sekä Heikki Vallbacka. Osuuden hajonnat osoittautuivat haasteellisiksi monille joukkueille, mutta KJV:n kokeneilla viestimiehillä kompassi ei kuitenkaan kädessä tärissyt, vaan omat rastit löytyivät mallikkaasti. Kuudennella osuudella Järvi-Veikkojen viestiä vei evijärveläinen Jani Keto, joka päästi joukkueen ankkurin osuudelleen sijalla 457. Ankkuriosuudella joukkueen sijoitus ei kokenut suuria muutoksia joukkueiden välisten erojen ollessa jo suhteellisen mittavat. Ankkuri Shaun McDonough nosti joukkueen sijoitusta muutaman sijan. Melkein kahden tuhannen joukkueen viestissä ykkösjoukkueen lopullinen sijoitus oli 451.

Viestin voitti ruotsalainen Borlängen kunnasta kotoisin oleva Stora Tuna OK. Venlojen viestissä voittajaksi selvisi norjalainen Fredrikstad SK. Suomalaisseuroista parhaiten viestissä pärjäsi Tampereen Pyrintö, joka sijoittui kolmanneksi sekä naisten että miesten viestissä.

Jaa juttu: