Kesäiset tapahtumat tärkeitä yhteisöllisyyden luomisessa

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVALLA kesäviikonloppu oli täynnä tapahtumia. Yhden saman viikonlopun aikana järjestettiin järjestyksessään 45. kesämarkkinat Kauhavan torilla, Puukko- ja käsityöfestivaalit runsaine oheisohjelmineen, PuukkoBlues sekä Kiihdytysajon SM-osakilpailu Kauhavan lentokentälle rakennetulla uudella kiihdytysareenalla. Tarjontaa oli siis todella moneen erilaiseen makuun.

Kauhavalainen Arto Laakso on muuttanut kauppatieteen opiskelujensa myötä pois puukkopitäjästä. Kotiseudun tapahtumatarjonta kuitenkin houkuttelee hänet aina välillä mukaansa. Hänestä on tärkeää, että seudulla järjestetään myös valtakunnallisesti kiinnostavia tapahtumia.

–Viime aikoina ei ole pahemmin tullut enää paikallisiin tapahtumiin osallistuttua, sillä en asu enää Kauhavalla pääsääntöisesti. Lentäjien juhannuksessa on aikoinaan tullut käytyä kuin myös Kiihdytysajoissa kertaalleen. Viime aikoina erilaiset urheilulliset tapahtumat ovat herättäneet erityisesti kiinnostusta, Laakso kertoo.

Laakso kokee erilaisten tapahtumien järjestämisen Kauhavalla tärkeänä ja uskoo väen olevan saavutettavissa riittävällä mainonnalla sekä viestinnällä. Hän toivoo, että Kauhavalla pitkien perinteiden tapahtumia pystyttäisiin haastamaan entistä useammin uusilla yllätyksellisillä ajatuksilla.

–Uskon, että ihmiset kyllä osallistuvat tapahtumiin, kunhan niitä markkinoidaan kattavasti, innovatiivisesti sekä nykyaikaisesti. Toivoisin myös, että perinteisten tapahtumien rinnalle nousisi myös uusia rohkeita ideoita, Laakso analysoi.

PARHAANA kesäisissä markkinatapahtumissa Laakso pitää sitä, että ihmiset on saatu kirjaimellisesti liikkeelle. Tapahtumilla on suuri merkitys varsinkin yhteisöllisyyden tunteen korostamisen näkökulmasta. Seuraavista kesän tapahtumista mielenkiinto on herännyt Kortesjärvellä järjestettävää Sivuluisurockia kohtaan.

–Sivuluisurock vaikuttaa mielestäni rohkealta idealta ja siksi mielenkiintoni sitä kohtaan on myös herännyt. Uskon, että kyseinen tapahtuma saattaa kerätä myös lähipaikkakunnilta väkeä kivasti, Laakso arvioi.

Kauhavalla kuin myös Järviseudulla järjestetään kesän aikana lukuisia erilaisia tapahtumia. Laakson mukaan niihin osallistumista pohtivien kannattaa ehdottomasti lähteä ennakkoluulottomasti liikkeelle.

–Elämästä tulee rikkaampaa kokemuksien kautta ja jokaisessa tapahtumassa saattaa hyvässä lykyssä aueta uusia, pieniä tai suuriakin mielenkiintoisia mahdollisuuksia johonkin uuteen, Laakso tiivistää.

Tapahtumakesä jatkuu Kauhavalla tiiviinä myös intensiivisen kesäviikonlopun jälkeenkin. Parhaiten järjestettävistä tapahtumista pysyy seuraamalla kaupungin tiedotuskanavia sosiaalisessa mediassa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.